Fundació Formació i Treball se suma al Dia mundial del reciclatge amb una campanya solidària de canvi d’armari

17 maig 2019 Cornellà de Llobregat

La Fundació Formació i Treball se suma enguany al Dia mundial del reciclatge, celebrat aquest 17 de maig, amb una campanya de sensibilització sobre la roba usada. Arriba el moment del canvi d’armari de primavera i un gest tan senzill com donar la roba que ja no fem servir pots donar feina a persones en risc d’exclusió social. Les donacions de roba ens permeten generar llocs de treball que provenen de la feina de recollida, tria i reciclatge que en fem. A més, aquesta roba cobreix les necessitats de famílies amb escassos recursos econòmics a través dels nostres Programes d’Entrega Social (que compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona).

Enguany volem destacar les donacions de centres educatius i empreses amb campanyes solidàries als seus espais. La instal·lació de contenidors de recollida de roba i calçat permet a l’alumnat, personal docent i treballadors de la escola implicada a realitzar donacions i col·laborar així amb el Programa d’Ocupació de la Fundació Formació i Treball. Aquests són de cartró i es poden ubicar en qualsevol lloc de les instal·lacions de l’edifici el temps que es consideri necessari.

Canvia la perspectiva de les coses: recicla, genera feina

En una campanya solidària de canvi d’armari de primavera recollim 15.000kg de roba. A les escoles bressol, col·legis o institut es poden recuperar 1.000kg per cada centre. A més, les campanyes a les escoles es complementen amb visites de sensibilització al centre de la Fundació Formació i Treball perquè vegin l’impacte que suposa la seva aportació. És molt important que el nostre model educatiu es caracteritzi per formar els alumnes com a persones solidàries i preocupades per les injustícies socials i les qüestions mediambientals que afecten el nostre entorn. Centres educatius de Barcelona com Escola Aula, Betània o els Jesuïtes realitzen periòdicament aquestes campanyes solidàries.

Amb les donacions, els participants en la campanya donaran suport a les tasques de formació i inserció laboral de persones vulnerables que desenvolupa la Fundació. La roba i el calçat recollit seran recuperats i reutilitzats en tallers i cursos formatius de l’entitat i es lliuraran a persones i famílies en situació de risc o exclusió social mitjançant Programes d’Entrega Social.

Foment del triple impacte

L’impacte que tenen aquestes campanyes solidàries és triple: social, facilitant l’accés del producte a les persones que tenen aquesta necessitat no coberta, mediambiental, ja que recuperem la roba, reutilitzant-la i fomentant la reducció del residu i econòmic, promovent llocs de feina per a persones vulnerables.

A més, la Fundació disposa de la xarxa d’establiments de roba de segona mà, Botiga Amiga www.botigaamiga.org -, on es distribueix la roba i complements i es ven a preus simbòlics, per tal d’obtenir beneficis que es destinen íntegrament a la creació de llocs de treball per a persones vulnerables. Per tant, part del nostre finançament prové de la venda d’aquests productes que aparentment no tenen espai en la societat actual i als que atorguem un nou ús o oportunitat.

Col·labora!

Qualsevol persona, empresa o centre educatiu pot fer donacions de roba o instal·lar un contenidor i formar part de processos de recuperació, restauració o transformació d’elements reciclats que desenvolupa la Fundació des de fa més de 25 anys. Si vols col·laborar pots posar-te en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a donacions@formacioitreball.org

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Residus de Catalunya.

Resultado de imagen de fundacio formacio i treball     Resultado de imagen de agencia de residusVEURE TOTES LES NOVETATS