Formació i Treball a Tarragona facilita itineraris d’inserció sociolaboral

20 setembre 2019 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha impartit cursos d’auxiliar de cuina i cambrer/a de pisos a 12 interns de centres penitenciaris a la seva seu de Tarragona. La iniciativa s’emmarca en el programa Reincorpora Tarragona de l’Obra Social “la Caixa”, que ajuda a les persones privades de llibertat a refer la seva vida per mitjà d’accions enfocades a facilitar-los la reinserció social i laboral.

El projecte, es realitza en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya a través del Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE) que té per objectiu donar segones oportunitats a les persones privades de llibertat, a través de la formació i el treball. Aquest programa es desenvolupa al Medi Obert Tarragona, al Centre Penitenciari Mas Enric i el Centre Penitenciari Obert de Tarragona.

Les persones van ser formades a través d’un itinerari ajustat a les seves necessitats dissenyat per tècnics de Reincorpora, de Formació i Treball junt als tècnics del CIRE. Segons els requeriments de cada participant, els itineraris es divideixen en les següents fases: orientació, formació i pràctiques no laborals, serveis solidaris, recerca activa de feina, i l aintegració i el manteniment del lloc de treball inserció laboral a través del programa Incorpora.

Una segona oportunitat, un canvi de perspectiva
Aquests cursos combinen formació en competències transversals i teòriques amb la realització de pràctiques no laborals a l’empresa ordinària, el que permet als participants, entre d’altres coses, demostrar el que han après a l’aula i arribar al mercat laboral ordinari.

Una altra de les pedres angulars del programa Reincorpora és la participació dels interns en serveis a la comunitat dirigits a donar resposta a les necessitats de l’entorn més immediat i a fomentar competències, habilitats i valors, al mateix temps que es promou la cooperació social i el compromís cívic de cadascú dels individus que van formar part d’aquest programa.

Oferim itineraris de reinserció que evolucionen junt al mercat empresarial i a més a cada persona es fa un seguiment de la seva evolució durant l’itinerari, abordant el procés de canvi des d’una perspectiva integral.

 VEURE TOTES LES NOVETATS