Iniciem el programa Sequoia per la formació i inserció laboral de 99 dones en situació de violència masclista.

20 juny 2023 Notícies

Sequoia, l’arbre mil·lenari conegut pel seu creixement constant i la seva resiliència, és el nom del nou projecte liderat per Formació i treball amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes i el SEPE i finançat pels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència Next Generation-EU, que arranca aquest mes d’abril per acompanyar cap a la inserció laboral a 99 dones demandants d’ocupació en situació de violències masclistes i/o tràfic i explotació sexual fins al desembre de 2024.

Aquest programa, amb una perspectiva feminista i transformadora, consta de tres fases. Una primera fase dedicada a ampliar la seva xarxa social i millorar competències digitals; una segona fase enfocada a definir el projecte professional i l’objectiu laboral per iniciar la recerca activa d’ocupació, i una tercera fase on es realitzarà una de les formacions professionalitzadores programades.

Amb la finalitat de fer costat a les participants durant l’itinerari, que té una durada d’entre 6 a 12 mesos, el programa ofereix una beca formativa pensada per facilitar el camí cap a l’autonomia personal i la independència econòmica.

Finalment, es durà a terme un procés d’intermediació i contractació amb empreses compromeses amb el projecte i la construcció d’una societat justa i igualitària.

El programa serà present en diversos punts de Catalunya, com Sant Adrià del Besòs, Badalona, Cornellà de Llobregat, Vila-seca, Vic i Girona, però algunes formacions es desenvoluparan en línia i permetrà que hi hagi participants de tot el territori català. S’han dissenyat cinc formacions enfocades al sector tecnològic, energies renovables, hostaleria, comerç i logística.

Les dones que vulguin participar del procés formatiu i les empreses que vulguin oferir places de pràctiques i oportunitats laborals poden contactar a: lbaques@formacioitreball.org i al 618.587.444.

       

               VEURE TOTES LES NOVETATS