Iniciem el projecte ACOL per a regularització administrativa de 7 persones

16 febrer 2024 Notícies

Com cada any, la Fundació Formació i Treball posa en marxa el projecte ACOL, promogut pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). Aquest projecte va destinat a un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat: aquelles que es troben en situació administrativa irregular. D’aquesta manera el projecte subvenciona 7 contractes d’un any, a jornada completa, per a persones migrants per tal de regularitzar la seva situació administrativa. A més, tots i totes les participants disposaran, durant tot el procés, del suport jurídic per part de l’equip d’advocades de Càritas. El projecte, a més, subvenciona les hores d’acompanyament que realitza la persona tècnica d’inserció.

De les 7 persones contractades, 5 d’elles es troben a la seu central de Sant Adrià de Besòs i 2 a la delegació de Tarragona en diferents tallers, donant suport, de manera directa o indirecta, al Programa d’Entrega Social. D’aquesta manera en funció dels seus objectius laborals, es troben treballant en el sector d’hostaleria, atenció al client, logística, neteja, i auxiliar administratiu.

L’objectiu del projecte consisteix a facilitar el camí d’aquestes persones, a través de la regularització administrativa, de l’experiència laboral i la formació acadèmica i complementària. Un cop finalitzin el contracte, les persones participants seguiran rebent acompanyament per aconseguir la inserció laboral a l’empresa ordinària tan aviat com sigui possible, aconseguint així tenir les necessitats bàsiques cobertes.

Aquest contracte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuat d’acord amb les condicions establertes a la Línia ACOL del Programa Treball i Formació regulada per la Resolució EMT/4148/2022, de 22 de desembre, per la qual s’obre la convocatòria anticipada per a l’any 2023 en relació amb les actuacions de la Línia ACOL del Programa Treball i Formació (ref. BDNS 666184), modificada per la Resolució EMT/79/2023, i regulada per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC – Treball i Formació), modificada per l’Ordre EMT/68/2022, de 20 d’abril, i l’Ordre EMT/2/2023, de 5 de gener.
Aquest contracte està cofinançat pel Programa de FSE+ de Catalunya 2021-2027, amb un cofinançament del 40%.VEURE TOTES LES NOVETATS