Iniciem el projecte ACOL per regularitzar la situació administrativa de les persones participants

05 abril 2023 Notícies

La Fundació Formació i Treball posa en marxa, un any més, el projecte ACOL, promogut pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). El projecte subvenciona 11 contractes d’un any, a jornada completa, per a persones migrants per tal de regularitzar la seva situació administrativa. El projecte, a més, subvencona les hores d’acompanyament que realitza la persona tècnica d’inserció.

De les 11 persones contractades, 9 d’elles es troben a la seu central de Sant Adrià de Besòs i 2 a la delegació de Tarragona en diferents tallers, en funció dels seus objectius laborals, com per exemple: cuina, atenció al client, auxiliar administratiu/va, logísitca i neteja.

El projecte ACOL va destinat a un dels col·lectius més vulnerables, i per tant, en risc d’exclusió social. Amb aquest projecte, Formació i Treball aconsegueix la inserció sociolaboral d’11 persones en situació de vulnerabilitat. L’objectiu del projecte consisteix en facilitar el camí d’aquestes persones, a través de la regularització administrativa i de l’experiència laboral. Un cop finalitzin el contracte, les persones participants seguiran reben acompanyament per aconseguir la inserció laboral a l’empresa ordinària tan aviat com sigui possible, aconseguint així tenir les necessitats bàsiques cobertes.

Contractes subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuat d’acord amb les condicions establertes a la Línia ACOL del Programa Treball i Formació regulada per la Resolució EMT/349/2022, de 15 de febrer, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2022 en relació amb les actuacions de la Línia ACOL del Programa Treball i Formació (ref. BDNS 610949), regulada per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC – Treball i Formació), modificada per l’Ordre EMT/68/2022, de 20 d’abril.VEURE TOTES LES NOVETATS