La Fundació Formació i Treball col·labora en el projecte Foodback amb la tria d’aliments per reduir el malbaratament alimentari

31 març 2022 Notícies
FIT foodback

La Fundació Formació i Treball participa en el projecte Foodback de Mercabarna, una iniciativa pionera de reaprofitament alimentari que té com a objectiu incrementar l’aprofitament de fruites i hortalisses no comercialitzables.

Es tracta d’un projecte de reaprofitament que posa en pràctica la bioeconomia circular per minimitzar el malbaratament alimentari i la quantitat d’aliments que van a parar al punt verd de Mercabarna; crear un model més sostenible i fomentar la inserció de persones en situació de vulnerabilitat que treballaran en aquest projecte contractades per Formació i Treball.

La Fundació Formació i Treball fa el triatge dels aliments

L’espai del Foodback es va inaugurar el dijous 31 de març a Mercabarna, i Formació i Treball és una de les entitats principals col·laboradores en aquest projecte. En concret, les persones contractades per la Fundació realitzen el triatge de fruites i hortalisses que formen part dels excedents dels paradistes i les empreses de Mercabarna. Aquestes persones contractades formen part de col·lectius en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

D’aquests productes, els que es poden reutilitzar passen a tenir una segona vida, i són enviats per exemple a entitats i menjadors socials. Els que no es poden reutilitzar passen al punt verd tal com es feia abans amb tot l’excedent de les empreses de Mercabarna.

Un impacte mediambiental i social

Aquesta millora del reaprofitament alimentari suposarà, d’una banda, un impacte mediambiental positiu, ja que es pretenen reduir les emissions que causa el malbaratament alimentari i alleugerir la generació de residus, en un context de lluita contra el canvi climàtic. I, d’altra banda, tindrà un impacte social positiu, ja que des de Formació i Treball es fomenta la inserció de persones vulnerables mitjançant un contracte laboral perquè aquestes persones portin a terme la tria d’aliments.

 

 

     VEURE TOTES LES NOVETATS