La Fundació Formació i Treball ha gestionat 21.313 tones de tèxtil el 2021

27 abril 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Moda re- i de la Cooperativa Roba Amiga, ha gestionat 21.313 tones de tèxtil, augmentant així en un 30% la xifra respecte l’any anterior. El nostre projecte tèxtil abraça una vessant social i sostenible que, sota un model d’economia circular de triple impacte, aconsegueix generar llocs de feina, resol necessitats poc cobertes de roba en persones vulnerables i, a la vegada, redueix la generació de residus. A més, hem impulsat junts diferents iniciatives pioneres per impulsar el consum ètic de la roba a través d’un model d’economia social i sostenible.

L’enfortiment d’aliances i noves col·laboracions contínues d’empreses i ajuntaments per l’establiment de contenidors de roba usada, facilita que les persones facin la donació de roba alhora que s’enforteix la consciència i la sensibilització cap a la seva gestió. De les 21.313 tones de tèxtil que hem recollit, 7.050 tones han estat recollides directament dels més de 1.200 contenidors de 235 municipis i diferents empreses; mentre que les 14.263 han estat recollides per part de Càritas en l’àmbit de tot l’Estat.

Aliança amb Alcampo  

Una de les principals iniciatives impulsades durant el 2021 ha estat l’aliança creada amb els Hipermercats Alcampo que ens ha permès instal·lar set córners de roba usada als diferents establiments. Una iniciativa pionera a Espanya i molt important per conscienciar als consumidors de la importància de la reutilització del tèxtil, i per normalitzar aquest tipus de consum des d’una visió social i sostenible. Actualment, hi ha 7 establiments que ja compten amb la presència de Córners on conèixer el projecte de Moda re-.

Els establiments Botiga Amiga

D’altra banda comptem amb 18 establiments Botiga Amiga, una xarxa pròpia de botigues amb creixement continu a Catalunya que trenquen l’estigma del consum de la roba usada alhora que es gestiona l’entrega social a persones vulnerables. Aquesta confluència de col·lectius aconsegueix dignificar les entregues de roba a persones amb escassos recursos econòmics , donant així el dret a escollir la roba en funció dels seus gustos i preferències, normalitzant aquesta entrega com un compra més.

Amb aquest projecte, a més generem fins a 267 llocs de feina, 166 dels quals estan ocupats per persones vulnerables. En aquest sentit, aquests llocs de feina van destinats a la feina prèvia de recollida i gestió de la roba per la seva classificació o la reutilització.

Fibersort, un projecte pioner al sud d’Europa per la gestió del reciclatge tèxtil

La implementació de la tecnologia Fibersort, permet a la planta de tractament tèxtil de Sant Esteve de Sesrovires classificar grans volums de peces de roba per composició. Un fet que ens permet preparar el teixit per a una matèria primera fiable pels recicladors tèxtils que posteriorment es converteix en roba.

Moda Re-, aliança clau per la gestió pionera de la roba en la reutilització i el reciclatge

Formació i Treball, com a membre del grup Moda Re-, segueix any rere any treballant per donar una major visibilitat a la importància de la gestió del residu tèxtil, prioritzant la reutilització i impulsant noves estratègies per fomentar aquest procés de canvi. Sempre, tenint present que qualsevol iniciativa o projecte és una oportunitat laboral per a persones vulnerables i alhora, aposta perquè formin part d’aquest procés de transformació i consciència social cap a un consum més sostenible de roba. 



VEURE TOTES LES NOVETATS