La millora competencial, un dels objectius del projecte POISES

25 juny 2023 Notícies

La millora competencial és un dels objectius de les persones que inicien un contracte i itinerari a l’empresa d’inserció. Una de les peces clau per a l’assoliment d’aquest objectiu és la realització de formacions i, per tant, des de l’equip d’acompanyament a les persones treballadores de l’empresa d’inserció es fomenten i proposen diferents ofertes formatives. Aquests espais formatius són tant per promoure la part més tècnica com per desenvolupar i millorar les competències bàsiques de les persones treballadores.

Els treballadors contractats per l’empresa dins del marc del projecte POISES (Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social 2023-2023) amb la col·laboració de Càritas Espanyola han tingut l’oportunitat de realitzar diverses accions formatives.

Tres d’aquests treballadors o treballadores treballen en l’àmbit de la logística i magatzem i per tal de poder millorar les seves comptències en aquest àmbit, han realitzat la formació per poder aconseguir el carnet de carretoner. A més a més, des de la Fundació també se’ls hi ha ofert la realització de pràctiques de carretoner per poder millorar i tenir més seguretat a l’hora d’utilitzar-ho.

Per altra banda, i respecte a la formació de competències bàsiques, 3 d’ells o elles han pogut participar en espais formatius grupals de diferents temàtiques: “campus Canva” amb l’objectiu de conèixer i controlar l’eina digital Canva per dissenyar el seu propi currículum, “campus Fes Diana” que té per objectiu la reflexió respecte al seu objectiu laboral i “classes de castellà” per poder desenvolupar i millorar les competències respecte a aquesta llengua.

L’objectiu final de totes aquestes accions formatives és la millora de les competències i, per tant, de l’ocupabilitat de les persones treballadores de l’empresa d’inserció.VEURE TOTES LES NOVETATS