L’entrega social arriba a totes les botigues Botiga Amiga

22 abril 2022 Notícies

L’Entrega Social de roba que es gestiona des de la Fundació Formació i Treball ja està disponible a totes les botigues Botiga Amiga. Un pas més perquè l’experiència de l’entrega social sigui més àgil i ràpida introduint també la digitalització de les derivacions de les famílies. D’aquesta manera, les entitats socials que abans distribuïen xecs en paper, ara emeten unes targetes PES on, a través d’un codi QR, la persona beneficiària podrà bescanviar a la cadena d’establiments de Botiga Amiga. Això és gràcies a l’eina de la Plataforma digital de PES, un recurs implementat per a que les entitats i serveis socials derivants emetin les targetes i les puguin enviar directament, sempre que sigui possible i se’n disposi als dispositius electrònics a les persones beneficiàries. Gràcies a la implementació d’aquesta eina, Formació i Treball ha vist fer un salt qualitatiu en les entregues, tenint una major comunicació entre les entitats i nosaltres ja que permet fer un millor seguiment de les derivacions. A més a més, ha permès descentralitzar l’entrega social facilitant així la proximitat i una major confluència de col·lectius a les nostres botigues. D’altra banda, la digitalització del PES ens permet fer un millor seguiment sobre el bescanvi de les targetes PES i obtenir amb més precisió els indicadors d’impacte i el perfil de les persones derivades. 

 

Els programes d’entrega social (PES) cobreixen necessitats bàsiques com la donació de roba a les persones que venen derivades dels Serveis Socials Municipals (principalment l’Ajuntament de Barcelona, de Santa Coloma de Gramenet i de Sant Adrià de Besòs) i altres entitats com Càritas Diocesana de Barcelona. La finalitat d’aquests programes és la d’aprovisionar de productes de primera necessitat a famílies en situació de vulnerabilitat alhora que pretén aportar la màxima dignitat a les entregues socials. D’aquesta manera oferim a les persones beneficiàries una confluència de col·lectius en què es deixa de diferenciar aquella persona que accedeix a la botiga per beneficiar-se de l’entrega social, d’aquella que ve a adquirir un producte de segona mà, donant-los-hi així el dret a escollir segons les seves preferències i gustos. 

 

Durant el 2021 hem fet entregues de roba a 9.808 persones en col·laboració amb els diferents Serveis Socials Municipals i entitats. L’entrega de roba ha estat possible gràcies a la col·laboració de particulars i empreses arreu de Catalunya. El material ha arribat a la Fundació Formació i Treball mitjançant les recollides directament als  més de 1.200 contenidors (Taronges Roba Amiga i vermells de Càritas) de 235 municipis i diferents empreses i d’una posterior selecció i classificació de la roba per a la seva reutilització o reciclatge. 

 

A més a més, gràcies al Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya tenim el suport per poder ampliar la xarxa i alhora l’entrega de la roba a persones en situació de vulnerabilitat a través del Programa d’Entrega Social per Entitats. En aquest sentit, Formació i Treball entrega anualment targetes PES a les diferents entitats de totes les delegacions perquè aquestes entitats puguin distribuir-ho als seus usuaris i usuàries i per tal d’accedir a l’entrega social a través de les nostres botigues Botiga Amiga. 

 

Llistat de botigues PES digital: VEURE TOTES LES NOVETATS