L’entrega social creix en tots els territoris i suma més de 60 entitats

17 novembre 2023 Notícies

La Fundació Formació i Treball gràcies al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa una nova edició del Programa d’Entrega Social (PES) per Entitats, de roba i d’aliments. Amb aquesta edició, el PES ja en suma 10 de consecutives amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de roba i aliments de famílies que es troben en situació o en risc d’exclusió social i/o en situació de pobresa. 

En aquesta nova edició del PES Entitats, l’entrega social es consolida als territoris on ja tenia incidència i augmenta en nombre d’entitats a tots els territoris sumant-ne un total de 61 que ja formen part de la xarxa. La Fundació doncs, enguany, ha centrat els seus objectius en la recerca de noves aliances amb entitats al territori que necessiten d’un recurs ràpid, eficaç i digne per cobrir les necessitats bàsiques dels seus i les seves usuàries. A més, enguany la xarxa de botigues Botiga Amiga amb Moda re- i Moda re- a Catalunya ha crescut exponencialment i s’han obert botigues a ciutats importants com a Vic, Terrassa, El Prat, entre d’altres. Un fet que ha generat noves aliances al territori que ens han permès ampliar el PES Entitats en 11 entitats més respecte l’any passat. 

La iniciativa impulsada per la Fundació Formació i Treball ha demostrat ser una bona eina i alhora un recurs per donar accés a la roba i els aliments a les persones d’arreu del territori català. A més, la descentralització de l’Entrega Social permet arribar a més perfils de gent i aconsegueix fer incidència a diferents territoris de Catalunya a través de la xarxa d’entitats que hi participen. 

En el cas del lliurament de la roba i complements es realitza a través d’unes targetes PES que l’entitat realitza segons les necessitats de la persona usuària. Aquesta targeta PES es pot bescanviar a qualsevol dels establiments Botiga Amiga amb Moda re- que hi ha repartits pel territori, fugint així del model assistencialista i fent que les persones puguin escollir segons els seus gustos i preferències. 

A més, l’entrega social de roba i complements es desenvolupa a través d’una eina digital impulsada fa un any per la Fundació. A través de la digitalització d’aquestes derivacions, s’ha fet un salt qualitatiu en les entregues que permet a la Fundació tenir una major comunicació entre les entitats socials i fer un millor seguiment sobre el bescanvi de les targetes PES. 

D’altra banda, el Programa d’Entrega Social per Entitats també disposa de l’entrega social d’aliments, que es fa a través de menús socials dirigits a col·lectivitats, que es duen a terme a través de la nostra escola d’Hostaleria D’ins, i de bosses d’aliments que es poden recollir a través del nostre menjador social Taula Amiga, a Tarragona. A més, entreguem menús a l’entitat La Fabri-k, un menjador social situat a la ciutat de Sabadell, dirigit a 80 persones adultes en situació d’exclusió social amb escassos recursos econòmics i situacions d’indigència. En aquest espai, els usuaris troben un espai fraternal i acollidor on supleixen necessitats bàsiques nutritives fetes per les persones que estan fent un itinerari d’inserció sociolaboral a les cuines de D’ins, Escola d’Hostaleria. 

Els Programes d’Entrega Social impulsats per la Fundació Formació i Treball generen llocs de feina promovent activitats productives vinculades a la justícia social i ambiental, i en un model d’economia circular promovent i participant en projectes que tenen un quàdruple impacte: social, facilitant l’accés a productes de primera necessitat; econòmic, creant llocs de feina sostenibles en el territori per a persones en situació de vulnerabilitat; medioambiental, allargant el cicle de vida de productes i reduint així la generació de residus; i comunitari, afavorint propostes de proximitats al i des del territori. 

Amb el suport de:VEURE TOTES LES NOVETATS