Matalassos amb una segona vida!

16 abril 2019 Notícies

El Programa d’Entrega Social de la nostra Fundació neix amb la finalitat de proveir d’articles imprescindibles per a la vida diària d’una manera digna a famílies amb escassos recursos econòmics del territori de Barcelona.

Des de Formació i Treball, els nostres lliuraments són portats a terme dins dels nostres establiments normalitzats Botiga Amiga on les persones beneficiàries del programa venen i escullen aquell moble, article o roba que més els hi agrada en funció dels seus gustos i preferències. En aquest sentit, les persones beneficiàries venen derivades a la nostra Botiga a través d’un xec social amb un valor econòmic que determina el o la treballadora social d’entitats com Càritas Diocesana de Barcelona o els les serveis socials dels Ajuntaments de Barcelona, Sant Adrià de Besós i d’Hospitalet de Llobregat.

Les demandes més recurrents són el bàsic d’una llar, és a dir, sofàs, armaris, somiers, taules i cadires de menjador. Sens dubte, els matalassos han sigut sempre la major de les demandes. De mitjana, són unes 8 famílies per dia que venen a la Botiga en busca d’un matalàs solidari. Per poder donar cabuda a aquesta demanda, duem a terme recollides diàries de mobiliari domèstic d’empreses i particulars per poder donar una segona vida als mobles i cobrir les necessitats d’aquestes persones.

Recollides solidàries com va ser la facilitada amb col•laboració amb Astral, empresa especialitzada en el descans, és ara mateix la recollida amb més èxit d’aquest primer trimestre del 2019. Astral, va facilitar-nos la possibilitat de fer la retirada dels matalassos d’un Hotel on ells feien la renovació. Una col•laboració d’èxit on vam aconseguir, gràcies a la renovació de matalassos, la possibilitat de recollir-ne més de 100.

Ressaltem doncs que, gràcies a la col·laboració d’Astral, hem pogut cobrir les demandes de més d’un centenar de famílies amb aquesta necessitat. Per això, ens enorgulleix la seva iniciativa en establir vincles entre entitats del tercer sector per donar una sortida social als matalassos que ja han perdut el seu valor o utilitat inicial però que sens dubte, són recursos per a famílies amb escassos recursos.

Aprofitem l’ocasió per agrair a aquesta empresa el seu suport en la sensibilització mediambiental, social i econòmica que aporta l’aprofitament de matalassos. Cada donació, és una nova oportunitat.

Aquesta activitat s’emmarca dins del Programa d’Entrega Social (amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona).

Resultado de imagen de fundacio formacio i treball             AstralVEURE TOTES LES NOVETATS