Memòria 2016: La importància de tenir feina

20 juliol 2017 Notícies
memòria 2016

Un gran any com el 2016 es mereix una gran memòria que posi de manifest el gran treball que des de la Fundació Amiga s’ha dut a terme. Esforç, perseverança i passió, tres ingredients que han estat presents dia rere dia a les nostres instal·lacions per aconseguir l’objectiu que perseguim: la inclusió al mercat de treball de persones en risc d’exclusió social. I sabeu què? Que aquest 2016 més de 900 persones han recuperat la il·lusió, les ganes i la confiança després d’aconseguir l’oportunitat de treballar.

En la Memòria Corporativa que us presentem es traspuen les dades assolides en termes de contractació i que tant d’orgull ens generen: 693 persones han estat contractades en empreses ordinàries, un 37% més que l’any anterior, i 292 a les nostres empreses d’inserció, un 7% més que al 2015. Si tenim en compte les persones ateses a la Fundació Amiga, la xifra se situa a 3.582. Totes i cada una d’aquestes persones té una història, una vida, una realitat i una situació difícil, de les quals el 65% són catalanes i el 67% no rep cap tipus de prestació. En la majoria dels casos, trobar feina s’ha convertit en una gesta molt complexa i gairebé la meitat d’aquestes persones compta amb càrregues familiars.

Els usuaris i usuàries de la Fundació Amiga no han tingut oportunitats per accedir al mercat laboral i la meitat acredita un nivell formatiu baix. Per aquest motiu, apostem per la Formació com a camí per al Treball, proporcionem coneixements i habilitats professionalitzadores perquè els usuaris puguin entrar ben aviat al mercat laboral després de realitzar un itinerari individualitzat.

Una altra de les puntes de l’iceberg de la Fundació Amiga són els programes d’entrega social, gràcies als quals donem resposta a la manca de recursos de primera necessitat que pateixen famílies i persones que es troben en situació de vulnerabilitat. Aquest any 2016 hem arribat a proporcionar aliments a 370 famílies, mentre que 5.448 famílies han rebut roba i equipaments per a la llar. Aquestes entregues, valorades en 608.000€, han suposat un canvi per a famílies que no tenien cobertes necessitats bàsiques com és la nutrició.

Moltes gràcies a tots els que heu fet i feu possible que cada any la nostra tasca social arribi més lluny i donem resposta a més persones. Sense vosaltres, res d’això seria possible! Sí: junts, sumem!

 

DESCARREGA’T LA MEMÒRIA 2016!

 VEURE TOTES LES NOVETATS