“Memòries de la pandèmia”: l’exposició que dóna veu al que es va viure durant el confinament

24 gener 2023 Notícies
Featured Video Play Icon

L’Ajuntament de Barcelona presenta l’exposició “Memòries de la pandèmia” que recopila l’arxiu de fotos i vídeos durant la pandèmia, i on es dóna veu a 74 persones de la ciutat de Barcelona, que donen el seu testimoni sobre com van viure els mesos de confinament absolut. En aquest sentit, l’Ajuntament ha comptat amb el testimoni d’Alejandro Belmonte, de la Fundació Formació i Treball, que ha donat el seu testimoni i també el testimoni en nom de la Fundació del que es va viure en aquell moment. 

 

L’exposició a més de donar veu, pretén analitzar les conseqüències de la pandèmia en la societat barcelonina. A més, l’exposició porta com a subtítol “Només ens en sortirem juntes”, que més que una declaració o un desig, és un dels resultats de la fase de recerca del projecte, ja que hem d’articular respostes col·lectives, per fer front als grans reptes del segle: l’emergència climàtica i la justícia social, que ambdues s’han fet més evidents amb el pas de la pandèmia. 

El material de l’exposició s’ha extret del testimoni de 74 persones de la ciutat. Les entrevistes es podran veure senceres a l’espai web barcelona.cat/memoriespandemia,. 

Al febrer es programarà un seguit de diàlegs entre experts i expertes sociològiques, científiques i culturals sobre temàtiques vinculades a la pandèmia: com hem arribat a patir-la, com la vivim, com podem superar-la i com la recordarem. 

La mostra es podrà visitar al recinte de La Model de Barcelona del 12 de gener al 12 de març de 2023, i al Castell de Montjuïc del 23 de març al 31 de desembre del 2023. VEURE TOTES LES NOVETATS