“No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables

27 març 2020 Notícies

El moment de crisi de salut pública que estem vivint afecta amb especial duresa a les persones que ja es trobaven en situació de vulnerabilitat abans de l’arribada de la COVID-19 i que ara mateix s’enfronten a un escenari d’extrema fragilitat. És per això que des de la Fundació Formació i Treball reforcem ara més que mai, i mentre la situació ho requereixi, els projectes socials i solidaris per assegurar les necessitats bàsiques dels col·lectius en risc.

Hem començat de la mà de Càritas Diocesana de Barcelona una campanya de recollida d’aliments per donar resposta a la creixent demanda de suport en aquest àmbit. El menjar es distribueix en format fresc, en lots o en safates compostables ja cuinades a gairebé 800 persones en risc, un 70% més que al 2019. A la província de Barcelona facilitem, en aquests moments, àpats diaris a més de 375 persones i a Tarragona per unes 200 cada dia. Aquestes xifres suposen per ara un 68% més que abans de declarar-se l’estat d’alarma i previsiblement aniran en augment durant les properes setmanes.

Amb aquest comunicat ens posem a disposició d’aquelles empreses de distribució alimentària, hotels, càterings o restaurants que no poden donar una sortida als seus productes alimentaris, a causa de les mesures establertes per l’Estat d’alarma per aturar l’expansió de laCOVID-19. Disposem de càmeres frigorífiques i congeladors industrials, gràcies al suport de Grupo Rull.

Sempre que sigui possible, agrairem que se’ns puguin fer arribar aquests aliments a la seu central de Fòrum. Des de la Fundació volem refermar que tenim la capacitat de fer-nos càrrec d’aquests excedents, cuinar-los i lliurar-los als col·lectius fràgils que atenem a la província de Barcelona i Tarragona. Parlem de gent gran, persones sense llar, famílies sense recursos i persones refugiades.

Com ajudar

  • Acceptem aliments frescos (en especial peix, carn, fruita i verdura) així com aliments no peribles (en especial llegums, pasta, arròs, verdures envasades, oli, farina i sucre).  
  • Només podem acceptar plats preparats sempre que disposem de: nom del plat, ingredients, al·lèrgens, data de producció, data de caducitat i registre sanitari.
  • En cas que hi hagués opció de portar-lo a la nostra seu – amb avís previ: Ramon Llull, 430-438, 08930 Sant Adrià de Besòs – hauria de ser amb totes les mesures preventives indicades pel govern.
  • Contacte: Alexandra González: alexandra@formacioitreball.org / 608663653

 

Junts podem aconseguir grans reptes

La nostra tasca s’impulsa gràcies al treball en xarxa i la solidaritat de persones, entitats i empreses que entenen que és moment d’unir-nos davant l’adversitat i no deixar ningú enrere. Un exemple d’aquesta cooperació ha estat la col·laboració amb el Gremi d’Hotels de Barcelona que des del primer moment ens han acompanyat per fer més gran la xarxa de donants.

Fins ara hem pogut recepcionar més de 300 kg de fruita i verdura, 120 litres de llet, més de 300 iogurts i 18 litres d’ou líquid gràcies a l’Hotel Rennaissance, NH diagonal, l’Hotel Hesperia de Sant Just i el grup de restaurants El Reloj, entre d’altres.

També treballem de manera conjunta amb Nutrició Sense Fronteres i el Banc dels Aliments que ens han donat uns 3.500 kg de fruita i verdura, conserves i 900 litres de llet.

Però encara queda molt per fer,  necessitem ampliar la recollida d’aliments per continuar amb els serveis i fins i tot poder arribar a més persones amb greus dificultats per accedir a productes de primera necessitat.VEURE TOTES LES NOVETATS