Nou contracte forestal per a iServeis a Olivella

08 febrer 2024 Notícies

El nou contracte de prevenció d’incendis forestals, on entre d’altres, s’executen les tasques de manteniment forestal de les franges perimetrals de les urbanitzacions i de les diferents zones verdes del municipi, així com un suport a la desbrossada de les herbes dels carrers va començar el passat 22 de gener. 

Des de la divisió de serveis inclusius de Formació i Treball, iServeis, per tal de realitzar de manera professional les tasques principals de prevenció d’incendis forestals, s’han contractat 4 persones derivades de Serveis Socials en règim de contracte d’inserció sociolaboral, més dos persones més amb càrrec d’encarregat i supervisor del projecte. L’objectiu és formar persones en risc d’exclusió social perque es puguin inserir laboralment en empreses del sector.

El contracte és de tres anys amb una possibilitat de dos anys de pròrrogues i per al 2024 suposa un cost anual de 161.808,41 euros. Aquest contracte va vinculat amb el preu públic de prevenció d’incendis forestals de 41,48 euros.

 

La prevenció d’incendis forestals és cabdal en un municipi d’alt risc d’incendi forestal com Olivella. Els efectes del canvi climàtic ja es deixen entreveure amb un augment de les temperatures que incrementa el risc d’incendi forestal, agreujat en els últims anys per la sequera que està afectant especialment el Massís del Garraf que fa que la temporada de risc d’incendi sigui cada cop més llarga i amb més dies de risc extrem.

Segons l’alcaldessa Marta Verdejo, “en aquests moments té més sentit que mai la decisió presa el 2018 de protegir el municipi fent el manteniment continuat de les franges perimetrals, amb el valor afegit d’apostar per la reinserció laboral de les persones amb risc d’exclusió social”. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient d’Olivella, Jonay Reguera, va destacar que “amb aquestes actuacions es realça la gestió forestal com un actiu per a la prevenció d’incendis”.

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS