Èxit del Programa de formació del curs cambrer/a de pis i bugaderia al Garraf

16 agost 2019 Garraf

Des de Formació i Treball apostem per formacions de qualitat i que estan al dia en les borses de treball actuals, generant noves oportunitats laborals. Tenim una formació feta per a tu!

Des de l’àrea d’orientació sociolaboral de la delegació de Garraf han gestionat el programa formatiu Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”. Es tracta d’un curs de cambrer/a de pisos i de bugaderia, destinats a 20 persones aturades de llarga durada amb un itinerari individualitzat i la possibilitat de realitzar una formació que els capaciti en oficis amb una sortida laboral. Aquesta formació ha estat de gran èxit degut a què un 70% de les persones participants han estat contractades a l’empresa ordinària.

Aquest curs prepara el grup per conèixer en profunditat tots els aspectes rellevants per a un condicionament òptim en totes les instal·lacions d’un hotel. Els ha aportat un gran coneixement sobre els productes de neteja i característiques dels diferents teixits per realitzar la tasca de llenceria. A més, aporta un aprofundiment en tots els detalls a cuidar i a mantenir en les instal·lacions de l’hotel, dotant l’alumnat d’una formació completa i de qualitat que els aportarà una sòlida formació per al seu èxit.

El curs va començar el passat 15 de febrer i s’ha allargat fins al 31 de maig d’aquest any. La formació va comptar amb un total de 300 hores lectives. D’una banda, el Miquel Vives, professional amb una llarga trajectòria al sector de l’hostaleria, va impartir la part teòrica de
competències tècniques del curs. De l’altra, la Carla Castillejo, tècnica d’Intermediació Laboral de la delegació del Garraf ha estat la responsable de la part de competències transversals de la formació. Castillejo va afirmar que “ha sigut un èxit total, ja que els alumnes en tot moment han estat col·laborant, enriquint-se i retroalimentant-se amb el grup”.

Així mateix, el grup d’alumnes ha explicat que poder iniciar el curs amb aquesta entitat social ha sigut la millor decisió que han pres. A més, puntualitzen que si poden tenir l’oportunitat de realitzar més formacions ho farien encantats. Finalment van valorar aquesta formació com una possibilitat per millorar la seva ocupació i, en conseqüència, el seu projecte de vida. Tots els participants
han acabat la formació amb 100 hores de pràctiques en empreses col·laboradores.

Gràcies al treball en xarxa amb entitats socials i empreses treballem en benefici de millors propostes i iniciatives per una societat més inclusiva. Aquesta vegada compartim una nova experiència de la mà d’empreses col·laboradores com la Bugaderia Industrial del Garraf, l’Hotel melià, l’Hotel Dolce, l’Hotel Atenea Park, la Residència Casa d’Empara i Grup Matas Alonso, entre d’altres.

Aquesta acció va comptar amb el suport del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”.

                VEURE TOTES LES NOVETATS