Projectes amb cor: La formació del Programa de Retorn al Treball

19 juliol 2017 Notícies
formació

Posem punt i final a una formació essencial per a persones en situació de vulnerabilitat, en especial per a persones estrangeres immigrades que es troben en una situació difícil. D’aquesta manera, des de la Fundació hem posat fil a l’agulla per dur a terme una acció formativa d’Auxiliar de Cuina en el marc del Programa de Retorn al Treball. Aquesta formació, que a Sant Adrià de Besòs s’ha celebrat la segona edició, s’ha estrenat enguany a Tarragona.

Coneixements tècnics d’auxiliar de cuina i pràctiques en empresa externa, aquesta és la carta de presentació d’un curs que neix amb l’objectiu d’apropar els alumnes al mercat laboral i oferir-los noves competències i habilitats per aconseguir entrar al mercat de treball ordinari. En aquests moments, els participants de la formació es troben a la recta final del curs, de ple immersos en el període de pràctiques com a auxiliars de cuina.

Per tal d’oferir més eines i completar la formació de cada un dels alumnes amb les màximes capacitacions possibles, treballem en coordinació amb el Consorci de Normalització Lingüística. D’aquesta manera, els participants adquireixen coneixements de llengua catalana amb la superació del mòdul de català bàsic 1 i del mòdul C, que consisteix en conèixer l’entorn i la cultura catalanes, coneixements que els atorguen més competències per trobar feina a curt termini.

Aquesta formació finalitza aquest mes de juliol, però al setembre començarà un nou curs, en aquest cas de Neteja Industrial. Es tracta de programes formatius que s’organitzen des de la Fundació en col·laboració amb altres actors del territori, en el cas del curs d’Auxiliar de Cuina ha estat conjuntament amb la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i el Consorci de Normalització Lingüística.VEURE TOTES LES NOVETATS