TRFO Joves aconsegueix la inserció de 17 joves tutelats i extutelats

26 abril 2022 Notícies

El programa TRFO Joves, que presenta un itinerari per a joves tutelats/es i extutelats/es per a la seva integració laboral, ha aconseguit la inserció a l’empresa ordinària de 17 joves dels i les 25 que han participat en tot el programa. Durant un any, els i les joves han desenvolupat un itinerari formatiu i laboral en què han demostrat compromís i superació personal i laboral a les seus on s’ha desenvolupat el programa que són Sant Adrià de Besòs, Sant Esteve Sesrovires, Vilanova i la Geltrú i Tarragona.

Les persones participants van ser derivades des d’entitats expertes en aquest col.lectiu com ara ACTUA, CNO de Tarragona i Passwork i la selecció es va realitzar a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les persones seleccionades van ser contractades des de la Fundació, FITEI i ROBA AMIGA, empreses d’inserció del grup i van rebre l’acompanyament tècnic al lloc de feina per tal d’assolir competències professionals i l’acompanyament a la seva inserció, per tal d’entrenar les competències transversals i bàsiques a través d’un Pla de Treball i Emancipació amb el que millorar la seva ocupabilitat i aconseguir la inserció al mercat laboral ordinari i autonomia. Durant la seva experiència laboral, tots i totes les participants van tenir un aprenentatge continu al lloc de feina a través de la formació i la participació en d’altres formacions lligades al seu itinerari laboral. 

El marc d’actuació del programa s’ha basat en una intervenció integral i una coordinació constant amb totes les figures i agents referents dels participants. En aquest sentit s’han mantingut reunions periòdiques amb les figures referents de les entitats derivants dels i les joves per poder fer el seguiment a nivell laboral i d’itinerari i coordinar l’actuació tant a nivell social i personal, com a nivell laboral.

Finalment, el programa ha realitzat dues formacions en respecte a la igualtat de gènere i protecció i millora del medi ambient. En la primera formació van poder treballar la perspectiva de gènere des de diversos àmbits tals com el laboral, el familiar i social, i també en la reproducció d’estereotips en l’educació de nens i nenes. En la segona formació, van rebre una xerrada d’economia circular i el seu impacte en la societat. 

 

         VEURE TOTES LES NOVETATS