Un canvi en positiu després de l’any de nova gestió de la Deixalleria d’Alcover

21 agost 2023 Notícies

 

Des de juliol de 2022 la Fundació Formació i Treball, mitjançant la seva Empresa d’Inserció és l’encarregada de la gestió de la deixalleria municipal d’Alcover. 

Des de llavors s’han gestionat 1.116.509,6 kg de residus i s’han rebut 750 visites d’usuaris i usuàries a les instal·lacions. Una mitjana de 31 visites diàries. “La valoració de la nova gestió per part dels veïns i de la brigada municipal ha estat molt positiva i valoren la millora de l’estat de les instal·lacions i el bon tracte de la persona treballadora”, declara Marc Vancraenebroeck, actual treballador de la deixalleria.

En quant als residus recollits, el residu màxim ha sigut Terra i runa amb una mitjana total de 26.657kg en un any i fusta neta amb 13.747 kg 

Campanya municipal

Per als propers dos anys de durada de la licitació, es seguirà treballant en la conscienciació de les persones usuàries sobre la importància del correcte reciclatge des d’una perspectiva de sensibilització mediambiental propera. 

En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ha iniciat una campanya per incentivar el bon ús de la deixalleria aplicant un 20% de descompte en la taxa d’escombraries pels usuaris/ies que compleixen els requisits; aportar 3 residus de més impacte ambiental i 1 residu reutilitzable. 

 

 

Per conèixer més detalls sobre la campanya, els horaris i serveis de la deixalleria es pot visitar la web municipal d’Alcover.: 

https://www.alcover.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1931&Itemid=396 

 

Un servei en línia amb l’Agenda 2030

Amb el servei de gestió de deixalleries, Formació i Treball desenvolupa la seva acció en el marc d’una economia verda i social, generant un impacte mediambiental, econòmic i social; ja que, a la vegada que es treballa per la reutilització dels residus, reduint la generació dels mateixos i convertint-los en recursos, també es generen llocs de treball  per dur a terme aquestes tasques dirigits a persones en situació de vulnerabilitat i/o en risc d’exclusió social. A més, també hi ha un impacte comunitari, ja que, en el cas de les deixalleries, les persones que hi treballen són del territori.

L’acció de la Fundació Formació i Treball va en la línia de contribuir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb l’Agenda 2030. Concretament, es treballa per aconseguir els següents ODS: Fi de la pobresa (ODS 1), Fam zero (ODS 2), Educació de qualitat (ODS 4), Igualtat de gènere (ODS 5), Treball decent i creixement econòmic (ODS 8), Reducció de les desigualtats (ODS 10), Consum i producció responsables (ODS 12), Acció climàtica (ODS 13), Aliança per assolir els objectius (ODS 17).VEURE TOTES LES NOVETATS