25 anys: Autosuperació és productivitat responsable

02 maig 2018 Notícies

Botigues de roba, restaurant, càtering, recollida de roba i mobles, tria de roba, reciclatge de joguines… Espais i serveis posats a disposició de tothom, de tota la societat, de tot el món, van gestar-se com oportunitats per a una bona part dels nostres usuaris, i ara han acabat esdevenint activitats econòmiques sostenibles que han permès el naixement de noves activitat amb la corresponent creació de nous llocs de feina.

L’autosuperació dels nostres usuaris va estretament lligada a la superació de la Fundació. El que va iniciar-se com a recollida de roba i tallers de confecció s’ha convertit avui en un entramat de serveis de disciplines i àmbits molt diversos. Per una banda, l’activitat associada a la nostra primera activitat, la roba, ha donat lloc a una xarxa d’establiments de venda de roba i complements, Botiga Amiga. Les peces que trobem a Botiga Amiga procedeixen de la donació de particulars i empreses, ja sigui de primera o segona mà, i que es troben en perfecte estat. D’aquesta forma, apostem per l’economia circular i la sostenibilitat, donant valor a productes que no tindrien cabuda a la societat, però que tenen tots els ingredients per gaudir d’una segona vida. A més, gràcies a tot el procés de gestió i venda de la roba, generem llocs de treball per a persones que han realitzat l’itinerari de formació i inserció.

De la roba als mobles, dels mobles a la gestió de residus, de la gestió de residus a la neteja domèstica i forestal, i de la neteja a la rehabilitació i manteniment d’espais; així com de bicicletes, les quals custodiem i reparem en un pàrquing vigilat just davant del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya. Oferim serveis de tota mena per a particulars i empreses amb personal que hem format i preparat exclusivament per a dur a terme les seves tasques amb tota rigorositat i professionalitat.

També l’àmbit de l’hostaleria i la restauració s’ha convertit en una de les nostres puntes de llança. I és que al 2013 la Fundació va viure un dels capítols més rellevants de la seva història: el naixement de D’ins, l’escola, el restaurant i el càtering de les oportunitats. Una taula parada amb tot detall: culleres, forquilles, ganivets, tovallons, gots i un missatge, “El millor, el valor humà i social que amaguen els seus fogons”, escrit a les estovalles. Cada dia, a l’hora de dinar, el restaurant D’ins s’omple de persones que aposten per una cuina saludable i equilibrada amb plats elaborats per usuaris que es troben en període de formació i, d’altres, que han fet el pas i treballen a la nostra empresa d’inserció. Un dia, el restaurant es va fer petit i el projecte va començar a créixer fins a avui, en què D’ins gestiona, entre altres, la cafeteria del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya i ofereix un servei de càtering de qualitat adaptat a les necessitats de cada client. Les expectatives de futur? Arribar més lluny.

I amb aquesta voluntat, fa quatre anys vam iniciar els primers projectes de gestió alimentària. Aquest és el repte: proporcionar un ajut social i, alhora, ser capaços de generar ocupació de qualitat dirigida al col·lectiu a través de processos de recuperació, manipulació i reaprofitament alimentari. El resultat ens ha de permetre tornar aquests productes al circuit comercial i oferir una activitat sostenible econòmicament. Amb totes aquestes activitats i amb tota la llista de serveis que completen l’engranatge de l’Entitat, hem aconseguit esdevenir una organització referent en la inclusió de persones al mercat laboral ordinari. Tots aquests tallers de reparació de sabates, recuperació forestal o merceria comparteixen el mateix objectiu, el que hem seguit sempre: la creació de llocs de feina per a persones en risc d’exclusió.

 

 

Amb la col·laboració de:

              



VEURE TOTES LES NOVETATS