Caprabo dona 5.000 quilos d’aliments a Formació i Treball durant el 2019 pel seu reaprofitament

20 febrer 2020 Notícies

ODS12. La Fundació Formació i Treball fa recollides a diferents supermercats per donar resposta al malbaratament alimentari i aconseguir transformar les mermes alimentàries en menús elaborats per a col·lectius vulnerables. Un d’aquests supermercats és la cadena Caprabo que durant el 2019 ha donat 5.000 quilos d’aliments que han pogut ser reaprofitats en diferents projectes socials que desenvolupa la Fundació.

Aquestes iniciatives socials de reaprofitament alimentari es materialitzen en les beques menjador per al nostre alumnat, un dinar fet per D’ins Escola, on anualment es duen a terme prop de 14.000 menús. D’altra banda també desenvolupem el nostre servei de càtering social que es realitza a diferents menjadors socials que atenen col·lectivitats. En aquests espais el 2019 es van repartir més de 24.000 menús. El valor diferencial d’aquestes iniciatives és que a través de les mermes alimentàries aconseguim transformar el producte gràcies a la generació de llocs de feina per a persones vulnerables. A més, tot aquell producte al qual no li podem donar sortida a través de la transformació en menús, ho destinem a lots d’aliments per a entitats socials. D’aquesta manera, aconseguim evitar el residu i donar-li una sortida a tot l’excedent alimentari cap a col·lectius vulnerables.

Iniciatives com aquesta segueixen un model d’economia circular i sostenible en el temps. És el que a la Fundació es denominen projectes de triple impacte: social, mediambiental i econòmic. Social perquè ajuden a resoldre una necessitat social no coberta, mediambiental perquè redueixen la generació de residus i econòmica perquè es creen o consoliden llocs de treball sostenibles per a persones en risc d’exclusió social.

Caprabo, un cas d’èxit

Caprabo és un dels principals donants que tenim a Formació i Treball i aquest any hem arribat a recollir 5.000 quilos d’aliments. A partir dels diferents productes sovint de carn, peix i altres productes per transformar, s’han pogut elaborar fins a 5.833 menús per a persones vulnerables. Respecte a la resta, uns 1.500 quilos, s’han destinat als diferents lots d’aliments que fem arribar a les entitats setmanalment.  Tot aquest procés, genera un impacte mediambiental positiu ja que, gràcies  al reaprofitament alimentari, per cada quilo recuperat, s’estalvien les emissions de 1,39 kg de CO2.

 

 



VEURE TOTES LES NOVETATS