Col·laboració en xarxa: instrument d’inclusió

19 febrer 2019 Notícies

Des de la Fundació treballem per una societat més inclusiva, justa i solidària, és per això que una de les accions que impulsem a través de nostre programa d’Entrega Social (PES) és animar a les empreses a  realitzar entregues de productes en bon estat que ja no faran servir.

En el cas que els productes donats siguin alimentaris, aquests entren en una cadena de valor mitjançant el projecte D’ins l’escola-restaurant de la Fundació. Aquesta iniciativa educativa permet, a través de la formació, manipular i revaloritzar aquests productes per tal d’allargar el seu cicle de vida.

Si seguim aquest camí, trobarem que totes les donacions alimentàries són recepcionades, classificades, emmagatzemades, i quan cal manipulades, per posteriorment servirles en un plat acuradament preparat. A D’ins es procura re aprofitar els aliments dins del marc de l’economia circular, generant menús creatius i saludables, llocs de treball i evitant el residu.

Tot aquest procés configura un model en el qual es forma per a l’ocupació, es genera ocupació i es transformen els excedents i minves alimentàries en nous plats per a múltiples comensals! Entre ells, un dels més importants, són els comensals atesos al servei de càtering que gestionem al Centre de Refugiats CEAR de Vidal i Quadres, al Centre de Sant Martí de formació, orientació i inserció laboral, i al nostre propi menjador social Taula Amiga.

Les col·laboracions en espècie que realitzem les empreses posen de manifest, una vegada més, el treball en xarxa, la voluntat de reaprofitar els aliments i el suport a la inclusió; sobretot al Programa d’Entrega Social.

Amb el suport de :

 



VEURE TOTES LES NOVETATS