D’ins obre el seu primer restaurant social a Barcelona

17 abril 2023 Notícies

  • El bar- restaurant, localitzat a Nou Barris a l’edifici del Parc Tecnològic de Barcelona Activa, està gestionat per persones en situació de vulnerabilitat. 
  • Amb aquesta obertura, D’ins compta ja amb 7 restaurants i la gestió de 4 menjadors socials, serveis de càtering i serveis de col·lectivitats. 
  • El projecte gastronòmic impulsat per la Fundació Formació i Treball celebra enguany el seu desè aniversari. 

D’ins, el projecte de gastronomia inclusiva i solidària de la Fundació Formació i Treball, amplia les seves fronteres i obre el primer restaurant a la ciutat de Barcelona. Aquest nou establiment de consum responsable suposa el setè de D’ins en els seus deu anys de trajectòria i permet a la línia gastronòmica de la Fundació ampliar la xarxa a la ciutat comtal, on encara no hi havia cap restaurant.

D’ins Activa és un restaurant, amb servei d’esmorzar i de dinar, ubicat a Nou Barris, a l’edifici del Parc Tecnològic – Barcelona Activa (c/ de Marie Curie, 12, Barcelona), que estarà obert de dilluns a divendres de 7:30h a 18:00h de la tarda. El restaurant és un espai ampli, lluminós, modern i obert per a tots els públic, que aportarà als i a les ciutadanes de Nou Barris un espai de consum responsable que ajudarà a la creació de 7 llocs de feina d’inserció i 2 d’estructura. El restaurant comptarà amb una àmplia terrassa exterior envoltada per un llac, on es podrà fer un aperitiu, fer un àpat a la fresca o bé prendre alguna cosa per la tarda.

D’ins ofereix una oferta gastronòmica saludable i equilibrada, apostant així per l’alimentació mediterrània. La proposta s’adequa a tota mena de públics, ja que tots els restaurants tenen una gran gamma de productes, extensa i variada, amb la qual s’intenta facilitar múltiples opcions durant tots els àpats del dia (esmorzar, dinar i berenar). Cuina elaborada amb ingredients frescos, de temporada, de proximitat i d’aliments recuperats sempre que sigui possible, i entre la qual les persones que hi vagin sempre trobaran una opció vegetariana. I tot això a uns preus raonables i competitius amb el mercat.

Amb aquest nou establiment, D’ins ha creat 9 llocs de feina, 2 d’ells destinat a una posició d’estructura tècnica, mentre que els 7 restants estan destinats a personal provinent d’itineraris d’inserció sociolaboral.
La creació de llocs de feina per a col·lectius vulnerables és el gran tret diferencial dels restaurants promoguts per la Fundació Formació i Treball. Durant el 2022, D’ins va donar feina a 119 persones en risc d’exclusió social, emmarcats dins els “contractes d’inserció”. En aquest sentit, cal destacar que el 70% de la plantilla del projecte gastronòmic prové d’itineraris d’inserció sociolaboral.

L’objectiu dels contractes d’inserció -mínim 6 mesos i prorrogable fins a 3 anys-, i per tant, de les empreses d’inserció, és el d’especialitzar a les persones en una professió per accedir a un lloc de feina. És a dir, una eina pont que, a més de donar estabilitat laboral i econòmica a les persones, les prepara per posteriorment donar el salt al mercat laboral ordinari. Així, un cop la persona fa el salt al mercat laboral, el seu lloc de feina és ocupat per una altra persona en risc d’exclusió que inicia el seu itinerari. 

D’ins Activa obre una nova via per la creació de llocs de feina i per continuar impulsant els valors d’un dels projectes més importants de la Fundació. Valors com la dignitat cap a les persones, perquè puguin ser autònomes i puguin avançar en el seu projecte de vida; la sostenibilitat a través del reaprofitament alimentari i evitant el malbaratament de recursos; la proactivitat buscant oportunitats d’innovació i impulsant activitats econòmiques; la cultura de l’esforç per millorar el nostre benestar; la passió per impulsar projectes i trajectòries professionals i vitals; i el treball en equip fomentant la confiança, la comunicació, la responsabilitat i el suport mutu. 

D’ins, com totes les línies productives de la Fundació, treballa sota un model d’economia circular i solidària de quàdruple impacte: social, cobrint una necessitat insuficientment coberta com és l’alimentació dels col·lectius vulnerables de la societat; mediambiental, reduint la generació de residus mitjançant la recuperació d’aliments; econòmic, creant llocs de feina sostenibles en el temps i dirigits a persones en risc d’exclusió social; i comunitari, perquè la creació de llocs de feina es fa al territori i des del territori. 

Troba el teu restaurant més aprop

Aquesta nova obertura suposa un pas més pel creixement de la nostra línia d’alimentació que va néixer fa ja deu anys. Amb aquest establiment ja arribem als set restaurants a tota Catalunya:

  • D’ins Escola-Restaurant → Passeig de Lola Anglada, s/n. Sant Adrià de Besòs (08930)
  • D’ins Residència Xior → Avinguda Eduard Marisany, 16. Dins de EEBBE-UPC CAMPUS BESÒS EDIFICI H. Sant Adrià de Besòs (08930)
  • D’ins Campus UPC Terrassa  → Carrer Colón, 2. Dins de ESEIAAT-UPC TERRASSA. Terrassa (08222)
  • D’ins Campus UPC Diagonal-Besòs → Avinguda Eduard Maristany, 16. Cantonada amb Ronda de Sant Ramón de Penyafort, dins del EEBBE-UPC CAMPUS BESÒS EDIFICI A. Sant Adrià de Besòs (08930)
  • D’ins SJD → Carrer de Sta. Benito Menni, 18-20. Dins del Campus Docent de Sant Joan de Déu. Sant Boi de Llobregat (08830).
  • D’ins MiCampus → Carrer Ramon Llull, 495, Sant Adrià de Besòs (08930). 
  • D’ins Activa → Carrer de Marie Curie, 8-14, Barcelona (08042)

 VEURE TOTES LES NOVETATS