El projecte amb Càritas i Grup Inditex es torna a posar en marxa un any més

16 juny 2023 Notícies

Enguany, la Fundació Formació i Treball, dins del marc de col·laboració entre Càritas i Grup Inditex, contractarà a 4 persones en situació de vulnerabilitat a través dels contractes d’inserció sociolaboral que ofereix l’entitat, i a través de la convocatòria pel foment de l’ocupació de persones en situació o risc d’exclusió social. Aquestes 4 persones treballaran a diferents tallers a la seu que Formació i Treball té a Sant Adrià de Besòs.

Mitjançant aquest projecte i a través delsc contractes d’inserció, busquem oferir una oportunitat laboral amb l’acompanyament per part d’un o una tècnica d’inserció i d’un o una tècnica de producció que pugui orientar l’ititnerari d’aquestes persones. L’objectiu del projecte és el de millorar l’ocupabilitoat de les persones contractades, a través de l’adquisició i la millora dels seus hàbits laborals i transversals, per tal de facilitar la seva incorporació al mercat laboral ordinari.

Esperem que aquestes quatre persones puguin aprofitar el seu pas per l’empresa d’inserció per a millorar els seus projectes vitals i de futur, i nosaltres puguem acompanyar-los en aquest camí.

Els contractes d’inserció, una eina pont per fer el salt al mercat laboral:

Els contractes d’inserció -mínim 6 mesos i prorrogable fins a 3 anys-, permet a les persones usuàries especialitzar-se en una professió per accedir a un lloc de feina. A més, els permet recuperar hàbits socials i laborals per incorporar-se al mercat de treball en una empresa ordiànria. És a dir, una eina pont que, a més de donar estabilitat laboral i econòmica a les persones, les prepara per posteriorment donar el salt al mercat laboral ordinari. Així, un cop la persona ingressa al mercat laboral, el seu lloc de feina és ocupat per una altrapersona en risc d’exclusió que inicia el seu itinerari.

En aquest sentit, Formació i Treball se situa un any més com a referent pel que fa a la creació de llocs d’inserció a Espanya i una de les més rellevants del sud d’Europa. Durant el 2022 va donar feina a 705 persones en situació de vulnerabilitat a través d’itineraris d’inserció sociolaboral dins les empreses d’inserció del Grup.

Amb un model d’economia circular que impulsa l’ocupació, la sostenibilitat econòmica, el respecte pel medi ambient i afavoreix propostes de proximitat al territori, la Fundació treballa des d’un compromís basat en la justícia social, posant les persones i les seves necessitats en el centre de l’activitat, amb l’objectiu d’empoderar-les per entrar al mercat laboral.

 VEURE TOTES LES NOVETATS