“Estic molt agraït per aquesta oportunitat”, Mohammed participant del programa No t’aturis a Tarragona

14 agost 2023 Notícies

Un any més la Fundació Formació i Treball ha realitzat el projecte “No t’aturis!” amb la finalitat d’acompanyar i formar a joves de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) a través d’un itinerari d’inserció sociolaboral.

Durant el primer semestre, el programa ha comptat amb 14 participants, 12 nois i 2 noies a la delegació de Tarragona. L’objectiu final és la formació i entrada al mercat laboral i consta de 3 fases:

-Primera fase: acollida i diagnòstic

-Segona fase: desenvolupament del pla de treball i formacions transversals i ocupacionals

-Tercera fase: pràctiques no laborals, orientació i intermediació laboral

Quan les persones usuàries arriben al programa es troben en diferents moments vitals i se’ls dissenya un itinerari personalitzat atenen a les seva situació i les seves inquietuds formatives i laborals.

Un exemple és el Mohammed, noi originàri de Ghana, que actualment està treballant a l’Empresa d’Inserció de la Fundació Formació i Treball, amb un contracte inicial de 6 mesos amb funcions d’operari de producció i triatge a Valls. Una feina que vol compaginar amb els estudis. 

Dintre del seu procés migratori, en Mohammed havia tingut experiències laborals precàries com a muntador de bastides al Marroc, en una bugaderia a Algèria o en hostaleria a Salou.

Un cop va arribar a la Fundació i va iniciar l’itinerari personalitzat del programa No t’aturis,, es va formar per millorar les seves competències digitals, i idiomàtiques i va participat en el club de feina de l’entitat. També va participar en diferents sessions de millora de CV, de tallers d’entrevistes i en speeds dating amb empreses, organitzats per l’entitat.

Finalment va sorgir l’oportunitat d’una oferta de feina a l’empresa d’inserció, per tal de triar roba i sabates en la planta de triatge de Valls. Va fer un procés sel·lectiu que va superar amb èxit.

Des de llavors, s’ha integrat molt bé en l’equip de treball actual. Tal i com explica el seu encarregat: “Tot i l’esforç que li suposa arribar fins al seu lloc de treball, ja que fa un viatge amb bus i amb bicicleta, és dels primers a arribar, fet que mostra el seu grau de responsabilitat. Des de la seva arribada sempre s’ha mostrat molt receptiu a les indicacions donades i obert a escoltar els consells dels seus companys amb més experiència. Sempre mostra grans dosis de solidaritat i no escatima en esforços per tal d’ajudar els seus companys.”

El Mohammed, avui dia continua formant-se i adquirint hàbits amb gran il·lusió i agraït per l’oportunitat.

 

El projecte No t’aturis, està finançat per les subvencions a entitats per a programes d’interès general, amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7 de l’IRPF, de l’àmbit de polítiques socials del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. 

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS