Finalitza amb èxit la formació de la primera promoció del programa BCN FEMTECH

04 octubre 2021 Notícies

La Fundació Formació i Treball, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, Factoria F5 i Endesa va posar en marxa el passat mes d’abril una formació innovadora de desenvolupament web per a què 50 dones en situació de vulnerabilitat poguessin trobar feina en el món digital.

Aquest mes de setembre ha finalitzat amb èxit la primera promoció de 25 dones que després de 6 mesos de formació intensiva han rebut els seus certificats de desenvolupadores web Full Stack en un acte públic de reconeixement que ha tingut lloc aquest matí al Canòdrom de Barcelona. La jornada ha comptat amb la presència de la Cap de departament d’Acció Social de Formació i Treball, Sonia Ruiz. “FemTech és un projecte que aposta per empoderar a les dones a ocupar llocs de feina no tradicionals i crear noves oportunitats en entorns masculinitzats”, comenta Ruiz. La primera edició ha finalitzat amb dues insercions en el sector tecnològic, i “això ens dona l’empenta per continuar apostant en aquesta formació”, afegeix. Ruiz ha volgut destacar el paper de Formació i Treball: “Hem col·laborat des de dues vessants, acompanyat a les dones en el seu itinerari sociolaboral, i apropant les empreses del sector tecnològic explicant el seu expertise a través de píndoles formatives, compartint ofertes laborals, participant en els diferents esdeveniments. En aquesta segona edició seguirem treballant per apropar el mercat laboral tecnològic a les dones”, ha conclòs la Cap de departament d’Acció Social de Formació i Treball.

El projecte és una iniciativa públic-privada que va néixer com a resposta, per una banda, a la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 que va reforçar les desigualtats existents sent les dones un dels col·lectius més afectats. I per altra banda, a la necessitat de les empreses tecnològiques d’incorporar talent digital divers als seus equips. Aquest desafiament és encara més gran en el moment de contractar talent digital femení. A Barcelona, només el 26% dels llocs de treball en el sector digital estan coberts per dones.

Durant aquesta primera formació intensiva no tan sols s’han ensenyat les competències tecnològiques i metodologies àgils més utilitzades per les empreses, sinó que també, s’han desenvolupat les competències transversals rellevants per a créixer amb èxit en un sector en fort creixement com la motivació, l’autonomia, la creativitat o el treball en equip.

Aquesta formació trenca amb els models d’aprenentatge tradicionals ja que no es requereixen coneixements previs, les alumnes aprenen a través de l’aprenentatge, per projectes individuals i col·laboratius, en contacte constant amb les empreses del sector.

Un cop finalitzada la formació, les 25 dones inicien un procés de cerca de feina activa amb molt bones expectatives laborals on també estaran acompanyades per l’equip professional del projecte, dues d’elles ja tenen un contracte laboral de perfil tecnològic abans haver finalitzat la formació. Així mateix, a l’octubre comença la segona promoció amb un altre grup de 25 dones.

 VEURE TOTES LES NOVETATS