Finalitza el projecte “Camí cap a la feina”

02 octubre 2023 Notícies

El projecte “Camí cap a la feina”, realitzat dins la convocatòria IMPULSEM EL QUE FAS, de l’Ajuntament de Barcelona, ha finalitzat, i és el moment de valorar les fites assolides.

Hem tingut l’oportunitat de formar a 20 joves d’alta vulnerabilitat, que han participat en formacions en l’àmbit del comerç i l’atenció al client. També destaquem que 13 joves han obtingut el carnet de conducció de carretons.

El projecte l’hem desenvolupat combinant la formació amb la pràctica. Un dia a la setmana, hem substituït l’aula per alguns dels establiments BOTIGA AMIGA de la ciutat que la nostra Entitat gestiona. D’aquesta manera, els i les joves han pogut posar en pràctica els continguts a mida que els incorporaven, amb el suport in situ de formadores expertes.

La part innovadora del projecte ha consistit en el desenvolupament d’un repte pedagògic fent servir la metodologia ABP (Aprenentatge Basat en Projectes). Aquesta acció ha estat una de les grans motivacions per l’alumnat i per l’equip tècnic, ja que a través del repte proposat han pogut desenvolupar i posar en joc múltiples competències fins a crear un producte fet en equip.

Aquesta iniciativa ens ha permès “testar” aquesta metodologia en la formació dins l’àmbit del comerç. Hem fet una infografia que explica aquesta eina educativa així com l’experiència que hem desenvoluptat.

“Camì cap a la feina” és un projecte realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, dins la convoxatòria IMPULSEM EL QUE FAS.

Si voleu saber més sobre el projecte, consulteu la següent infografia fent click aquí. VEURE TOTES LES NOVETATS