Finalitza la primera edició del Programa SEQUOIA a Tarragona dirigit a dones que han patit situació de violència masclista

22 desembre 2023 Notícies

Aquesta setmana s’ha celebrat l’entrega diplomes de la primera edició del programa SEQUOIA a la província de Tarragona, gràcies al qual onze dones supervivents de violències masclistes han sigut formades a la delegació de Vila-seca per poder treballar com a auxiliars de magatzem. 

Aquest nou programa de la Fundació Formació i Treball i el Departament d’Igualtat i Feminismes ajudarà i acompanyarà 99 dones en situacions de violència masclista, de tràfic d’éssers humans o d’explotació sexual a recuperar l’autonomia personal i la independència econòmica mitjançant un itinerari d’acollida, formació i inserció laboral durant el 2023 i el 2024. 

Les participants de Vila-seca van començar el programa al juny i han rebut un total de 210 hores de formació per esdevenir auxiliars de magatzem, un dels cinc itineraris del projecte, i han fet 40 hores de pràctiques no laborals en diferents empreses. L’entrega de diplomes ha estat a càrrec de l’Eva Ferran Roig, Directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a Tarragona, de la Marina Arnau, Codirectora de la Fundació Formació i Treball i de la Sònia Ruiz, Cap d’Acció Social de la Fundació. 

Durant l’esdeveniment algunes de les participants van voler compartir el seu agraïment al programa “no soc la mateixa que era quan vaig començar el projecte, no sols he après una nova professió, sinó que he pogut evolucionar i em sento molt més capaç de perseguir els meus objectius”.

Així, el programa afegeix un element d’empoderament i de creixement personal al procés d’inserció laboral, donant eines a les dones per recuperar les habilitats i la resiliència personal que els permetin tant fer la formació com, després, trobar una feina.

 

Formacions i acompanyament arreu del territori

El programa, que està finançat pel fons de Mecanismes, Recuperació i Resiliència (MRR) “NextGeneration UE”, dura entre sis i dotze mesos en total, i consta de quatre fases. La primera va dedicada a ampliar la xarxa social de les participants, centrant-se en les seves habilitats personals i socials, i a millorar les seves competències digitals. En la segona fase, es treballa per definir els seus projectes professionals i objectius laborals. En la tercera es realitzen les formacions professionalitzadores. El programa ofereix una beca formativa a les participants durant aquestes tres primeres fases.

S’han dissenyat cinc itineraris diferents, enfocats als sectors de la tecnologia, energies renovables, hostaleria, comerç i logística. Els cursos es realitzaran majoritàriament en persona arreu de Catalunya, excepte en un cas, que serà en línia. Entre les formacions presencials previstes hi ha: auxiliar de cuina a Sant Adrià del Besòs; auxiliar de comerç a Cornellà de Llobregat i a Vic; rehabilitació i instal·lació de plaques fotovoltaiques a Badalona; i programació front-end, en línia.

Finalment, es passa a un procés d’acompanyament a les participants en la inserció, que consisteix en la intermediació i contractació amb empreses i en fer un seguiment de les contractacions.   

 

 

 

                     

 

               

 



VEURE TOTES LES NOVETATS