Formació i Treball forma joves de 16 a 25 anys com a centre adscrit al projecte Passwork

21 abril 2021 Notícies

El projecte Passwork és una proposta sociolaboral dissenyada per la Fundació Adsis i la Fundació Exit. Ambdues entitats han ideat la iniciativa per impulsar la formació i la inserció laboral de joves entre els 16 i 24 anys que han abandonat el sistema educatiu i que reuneixen els factors personals de vulnerabilitat. Adsis i Èxit realitzen l’acompanyament tutorial durant un període màxim de dos anys i Formació i Treball hi està adscrita per desenvolupar les accions formatives a mida o homologades pel S.O.C, necessàries per als diferents itineraris.

 

Com a centre associat al projecte, Formació i Treball ha col·laborat entre 2020 i 2021 realitzant diverses formacions que sumen un total de 520 hores lectives i 26 alumnes. Les formacions amb certificat de professionalitat s’han fet en l’àmbit de la logística, curs d’Activitats auxiliars de magatzem i de la restauració, curs d’Operacions bàsiques de restaurant i bar. Els estudiants han tingut l’oportunitat de realitzar pràctiques tant a les instal·lacions de la Fundació, en el context de les seves activitats productives, com en empreses col·laboradores com Grup Cano, Trie Logístic S.L., Bar Restaurant Escales de Gust o Catalina Café S.L.

 

Per reforçar i millorar l’aprenentatge curricular s’han organitzat alguns tallers monogràfics. És el cas d’un taller de Protocols de servei en Restaurant i cocteleria impartit per un professional de l’Hotel Hilton Diagonal. En les diferents sessions els alumnes han après els estàndards i procediments del servei a sala, punts forts a potenciar del perfil de cambrer/a, com afrontar una entrevista de feina en hostaleria, materials i eines de treball, elaboració de begudes i còctels clàssics i atenció al client, entre d’altres. A més a més, per incentivar la participació i la motivació, els itineraris a la Fundació comencen amb un tast de cuina de vuit dies. Els alumnes poden conèixer en què consisteix el treball dintre d’una cuina i descobrir si és un sector en què els agradaria créixer i dedicar-s’hi professionalment. Tot plegat amb l’objectiu que tornin al sistema educatiu i comencin a formar-se per al futur.

 

Els pròxims mesos, la Fundació seguirà formant persones en qualitat de centre adscrit al projecte Passwork, com ja fa des de l’any 2016. Ho farà mantenint la col·laboració en el marc del programa de Noves Oportunitats i amb previsió de participar com a centre formador en el marc de la propera convocatòria de contractació de joves tutelats i extutelats.

 VEURE TOTES LES NOVETATS