“Han estat el meu guia per poder emprendre

21 novembre 2019 Notícies

Carles Forné Maixe sempre va tenir clar que volia emprendre, amb 27 anys ha aconseguit complir el seu somni i ha obert “EntreCuixes”, un negoci de menjar preparat per emportar. Carles estava decidit però necessitava ajuda ja que mai havia emprès i tampoc disposava dels recursos necessaris per poder posar en marxa un projecte d’aquestes característiques. I en aquest punt del camí va acudir al Punt d’Autocupació Incorpora que gestiona la Fundació a Tarragona i al costat de la nostra tècnica d’emprenedoria va començar a treballar un projecte que va passar de somni a realitat.

Quan vas començar a participar en el Programa d’Autocupació Incorpora de la Fundació Formació i Treball? Com ho vas conèixer?
CARLES: Vaig començar a treballar amb el programa sobre febrer de 2019, el vaig conèixer a través de la gestora de la meva oficina bancària on vaig acudir per demanar un crèdit per agafar un traspàs i em va parlar del Punt d’Autocupació Incorpora de la Fundació. Em van comentar que era un projecte social, un espai gratuït d’assessorament per ajudar a emprenedors. Llavors em vaig posar en contacte amb la tècnica, amb la Marta Boronat i vam començar a treballar en la meva idea de negoci.

Per què vas decidir posar en marxa el teu propi negoci?
CARLES: Feia tres anys treballant els caps de setmana en una rostisseria amb pollastres a l’ast i poc a poc vaig anar adquirint responsabilitats i vaig començar a plantejar-me el posar en marxa jo el meu propi negoci. L’amo em va comentar que volia traspassar el negoci, tot i que funcionava bé perquè estava ja cansat i em va preguntar si coneixia a algú que volgués fer-se càrrec i , és clar que el coneixia! De seguida em vaig proposar.

Em va demanar una xifra pel traspàs que tot i que la vaig veure raonable ja que coneixia els comptes i sabia que el negoci funcionava bé, es tractava d’una quantitat de diners que no és fàcil d’aconseguir, necessitava aval i no el tenia.

Quan vaig acudir a l’oficina bancària em van parlar del programa Incorpora i vaig començar a treballar amb la tècnica d’emprenedoria de la Fundació Formació i Treball el pla de negoci per poder sol•licitar un microcrèdit social i la resta del traspàs el vaig facilitar a través de la suma de la capitalització de la meva prestació per desocupació i una aportació dinerària personal.

Quin suport has rebut del programa d’autocupació de la Fundació?
CARLES: Jo ja havia treballat inicialment un pla de negoci per poder dur a terme el traspàs, tenia un esborrany ja fet i la Marta em va ajudar a donar-li forma, a perfilar i a treballar el pla financer. Junts vam fer una estimació bàsica del pla de tresoreria, a més vam poder treballar amb xifres reals perquè jo coneixia el negoci des de dins per haver treballat allà i perquè a més durant els mesos que va durar el procés jo vaig estar treballant amb l’amo. Per tant, des del programa vaig poder fer el pla de negoci complet, vaig tenir un assessorament continu i vaig poder accedir al microcrèdit social que necessitava per poder posar en marxa el meu negoci.
Per a mi ha estat molt important perquè és comptar amb algú que t’ajuda en el camí perquè hi ha vegades que no saps on buscar o no saps com es fa alguna cosa i amb la Marta era tan fàcil com cridar-la i podia comptar amb ella per guiar-me i acompanyar-me.

Què has aconseguit?
CARLES: El 15 d’agost de 2019 vam obrir la “Rostisseria EntreCuixes”, actualment treball jo i en unes setmanes també s’incorporarà la meva parella que està de permís de maternitat. Per tant, aquest negoci és el que aporta els ingressos familiars. Estem contents perquè funciona millor del que havíem estimat en el pla de negoci. Mantenim clientela i hem ampliat a poc a poc. Si l’anterior propietari feia unes 90 comandes a la setmana, jo havia estimat pujar a 100 i actualment gairebé passem els 120 només els diumenges. A més estem oferint més varietat de productes per guanyar clientela entre setmana ja que el dia fort és el diumenge i poc a poc anem a més. La nostra projecció de futur és poder continuar amb el negoci i en uns anys poder contractar més gent.

                                                                                           


                                    

 VEURE TOTES LES NOVETATS