D’ins implementa la gamificació en una prova pilot amb una app mòbil d’Snackson

19 setembre 2019 Notícies

D’ins ha implementat de manera pionera la gamificació i el microlearning en la formació de cambrer/a de sala del projecte ‘Endinsa’t, forma’t i treballa’ de l’Obra Social “la Caixa”. Es tracta d’una prova pilot que s’ha realitzat amb 13 participants d’aquest curs com a complement a la seva formació contínua.

Aquesta prova es va fer a principis de juliol durant dues setmanes amb continguts basats en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en col·laboració amb Snackson; un servei multimèdia, una aplicació mòbil per empreses i institucions amb una metodologia d’e-learning per despertar l’interès en els continguts i les lliçons.

Alguns dels continguts a aplicar en aquesta prova pilot han estat l’emmagatzematge, tipus de serveis, tipus de coberteria i les aptituds necessàries per al lloc de treball, entre d’altres. Els temes estan basats en 20 pantalles que alternen continguts teòrics amb diferents tipologies de preguntes: resposta simple o múltiple i d’endreçar per ordre, entre d’altres.

Noves eines digitals
Cada dia es creen eines i noves apps dedicades a la gamificació de continguts educatius amb un grau creixent de sofisticació. Actualment aquesta tecnologia està generant bons resultats acadèmics en els entorns on es practica i és una de les àrees en què més inverteixen les empreses del sector educatiu.

La gamificació és actualment una de les estratègies d’ensenyament més populars. Es basen en les dinàmiques i mecàniques de jocs i videojocs com a eines per motivar els estudiants i per fer el seu aprenentatge més dinàmic. Els punts, les insígnies per fites, els premis, les competicions entre grups i els rànquings són alguns dels mecanismes que s’utilitzen a Snackson, l’empresa col·laboradora. Aquest sistema funciona a iOS, Android y Windows Phone sempre i quant tingui un compte registrat.

Un altre dels trets destacables d’aquesta aplicació és que els formadors poden realitzar un seguiment continuat de la seva utilització i dels resultats de l’alumnat quan l’utilitzen i d’aquesta manera, fer servir els informes com a avaluació continuada.
Tot això ha estat amb la finalitat d’introduir les TIC en les nostres participants per detectar les seves necessitats en l’evolució de les noves eines tecnològiques i als diferents suports i canals d’informació i comunicació que cada vegada són més imprescindibles. Actualment la nova era digital te un bon impacte en el món de l’educació.
A més, s’han introduït aquestes tecnologies en les formacions al nostre personal intern, un punt destacable perquè els nostres perfils en situació de vulnerabilitat es submergeixin en l’era digital.
A més a més, les persones poden veure el rànquing de puntuació d’entre tots els participants i que això els serveixi com a repte i motivació o, bé, emprar aquest rànquing (variable setmanalment a mesura que aconsegueixen més o menys puntuació) per empoderar-los a partir de responsabilitats en la formació. La valoració per part de l’alumnat va ser molt positiva, ja que poden repassar els continguts treballats a partir de noves metodologies més actives.

 



VEURE TOTES LES NOVETATS