L’Obra Social “la Caixa” aposta per tres nous projectes de la Fundació Formació i Treball

01 agost 2018 Notícies

 

A la Fundació Formació i Treball sempre hem apostat per les oportunitats i per la inclusió de les persones. Una tasca llarga i sovint dura que, també, ens fa trobar companys de viatge amb qui compartir esforços i sumar. Aquest és el cas de les tres col·laboracions que encetem amb l’Obra Social “la Caixa”. D’aquesta manera, donen suport i subvencionen fins a tres projectes que ens serveixen per millorar les competències i l’ocupabilitat de les persones en diferents línies professionals, com el projecte alimentari o Roba Amiga.

 

Francesc Xavier Sans, director de Banca d’Institucions de “la Caixa” i Xavier Puig, gerent de la Fundació Formació i Treball, van intercanviar impressions al voltant dels projectes i van segellar els acords.

 

Projecte Ocupa-Habilitats

Amb aquest projecte es pretén complementar els itineraris d’inserció que es desenvolupen a Roba Amiga, empresa d’inserció, adreçats a persones contractades d’inserció i que desenvolupen la feina a les nostres activitats productives..Ho farem a través de formacions i de la recerca de col·laboració activa amb empreses del territori. Apropant així el teixit empresarial a l’empresa d’inserció, millorant l’ocupabilitat i les possibilitats d’accés a l’empresa ordinària.

 

Projecte EnDinsa’t
El projecte que presentem s’orienta a la realització d’un conjunt d’activitats enfocades a la millora contínua del model formatiu de l’escola d’hostaleria D’INS i, com a conseqüència, a l’afavoriment de l’ocupabilitat i la inserció laboral dels col·lectius que atenem. Fruit de la trajectòria i experiència que acumula de l’escola des del seu inici, en el 2013, detectem la necessitat d’establir un punt d’inflexió per redefinir i repensar com podem millorar la nostra intervenció socioeducativa amb el col·lectiu d’exclusió social. I ho fem des del entorn de l’escola perquè som conscients que el sector de restauració és el que més ocupació genera en el perfil que en els últims anys estem atenent més: dones, estrangers, joves menors de 30 anys i majors de 45 anys. Creiem que els resultats ens han d’aportar:

– la construcció d’un nou model o projecte fonamentat en noves metodologies i maneres de fer envers a la formació i la inserció sociolaboral de les persones en situació de vulnerabilitat que atenem, que per experiència pròpia sabem que és un col·lectiu canviant i flexible.
– la possibilitat d’incrementar l’impacte social de les nostres intervencions i a nivell personal, millorar l’apoderament, ocupabilitat, inserció laboral, i inclusió social de les persones més vulnerables.

 

Projecte Noves oportunitats

El projecte ofereix una capacitació tècnico-professional i social als seus beneficiaris a través de dos serveis claus la formació i la inserció laboral de persones en risc d’exclusió i/o en situació d’exclusió amb especials dificultats personals i socio-laborals per incorporar-se al mercat de treball ordinari i derivades pels Serveis Socials, a partir de la realització d’itenaris personalitzats i amb l’afegit de la seva contractació, de 6 a 30 mesos, per a la realització d’activitats econòmiques que realitza la Empresa d’inserció.

L’objectiu del projecte és despertar i potenciar en el beneficiari totes aquelles competències, habilitats i capacitats necessàries per a la inserció laboral i corresponent autonomia envers el mercat laboral ordinari, realitzant un itinerari d’inserció personalitzat.

 VEURE TOTES LES NOVETATS