Celebrem la final del premi social dels Premis Gastronòmics Lladonosa!

23 març 2022 Notícies

Durant el dia d’avui, 23 de març, hem acollit a les instal·lacions de D’ins la Final del Premi Social de la Segona Edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa impulsats per l’Ajuntament de  Les Borges Blanques.

El Premi Social és la novetat d’aquest any, ja que no volien deixar de banda a les persones més desfavorides i que tenen menys recursos. Per això han convidat a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l’àrea de serveis socials a participar. Entre la quinzena d’alumnes que es van presentar, han arribat a la final sis joves que formen part del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona, de la Fundació El Llindar i de la Fundació Formació i Treball.

S’han posat a cuinar de forma esglaonada durant dues hores una recepta tradicional de Catalunya: els canelons. Després d’aquestes dues hores, han hagut de presentar els seus plats al jurat liderat pel mateix Josep Lladonosa i el qual estava conformat per: Josep Moreno, xef amb una estrella Michelin i un sol de Repsol; Susana Aragón, xef del restaurant CèNTRIC gastro!; Xavier Benet, xef del restaurant Hostal Benet; Joel Castanyé; xef de La Boscana amb una estrella Michelin i dos sols de Repsol; Ferran Cerro, xef del restaurant Ferran Cerro i amb un sol de Repsol; Tana Collados, periodista gastronòmica de TV3; Elena Maestre, dietista, assessora en dietètica i nutrició humana; i un representant de l’Eshob, l’escola dels Gremis de Restauració i d’Hotels de Barcelona.

Un cop fetes les presentacions, els finalistes han pogut relaxar-se i gaudir d’un tast organitzat per Sabeer Academia de la Cerveza i, més tard, d’un dinar a D’ins, la nostra Escola-Restaurant. Allà han pogut compartir les seves experiències en el món de la cuina, creant una bonica xarxa entre ells. I en aquest dinar també s’han refermat les aliances que ja tenien abans les tres entitats finalistes. Després del dinar, el director general del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Joan Godia, ha sigut l’encarregat de lliurar el guardó. La guanyadora ha sigut la Nassima Kahlioui, estudiant d’auxiliar de cuina al Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona, que ha fet el millor plat del dia i a la que volem tornar a felicitar pel seu gran cuinat!

El més important és que hem pogut dignificar el treball que fem a les nostres entitats, ja que tenim molt bon nivell darrere dels nostres fogons i això s’ha de demostrar. En definitiva ha sigut un gran dia en el qual hem gaudit del món de l’hostaleria i demostrat que a les escoles d’hostaleria de les entitats socials es fa molt treball i es fa molt bé.VEURE TOTES LES NOVETATS