El projecte ACOL potencia el talent dels participants

21 juny 2019 Notícies

Tres oficis diversos encara que amb la mateixa càrrega emocional. De les 12 persones que van ser derivades de Càritas Diocesana de Barcelona, un grup de tres persones seleccionades ens han fet arribar la seva satisfacció i com se senten de bé en el desenvolupament de la seva tasca a la organització. Es tracta del projecte ACOL que desenvolupa la nostra Fundació i ha fet possible la regularització i contractació laboral d’un any d’aquestes persones.

Aquest projecte és promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i s’inscriu dins del Programa Treball i Formació. L’objectiu és atorgar subvencions que han estat destinades a entitats socials per a la contractació i formació de persones en situació administrativa irregular en el marc del programa Treball i formació. Aquesta línia és finançada pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu de Catalunya 2014-2020.

El suport que realitza cadascun d’ells en les àrees d’administració, logística, botiga, comunicació i D’ins Escola respectivament, és un treball d’acompanyament i reforç complementari en els diferents tallers. L’entitat els ofereix per reforçar el treball amb l’objectiu de promoure la inclusió i l’entrega social.

A més tenen cada mes un seguiment per part de l’equip tècnic d’inserció i a mitjans del mes de juny i durant tot el mes de juliol començaran dues formacions. Una estarà relacionada amb al treball en equip i l’altra sobre les estratègies personals per al manteniment i consolidació del lloc de treball.

Youssef , va conèixer la nostra Fundació el 2014 quan va realitzar la formació d’auxiliar de magatzem i es va treure el carnet de carretoner. Es tracta  d’unes de les nostres accions formatives, ofertes en benefici de la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat. “Després de 7 anys sense papers, em sento molt feliç i m’agrada com treballa la gent aquí i com ens tracten, ens sentim en família”, destaca Yousef.

D’altra banda, Iana té un perfil d’economista i exerceix el reforç en l’àrea de finances. Ella es va trobar en condició de refugiada durant 4 anys i mig, i després va estar dos anys en situació irregular, per la qual cosa l’oportunitat que se li ha donat dins d’aquest programa li sembla perfecta, així com tota la feina que fa la fundació. “Té molt de futur en el nostre temps realitzar projectes i serveis d’integració i d’economia sostenible no només per al planeta sinó a cada persona individualment”, comenta Iana.

Carlos per la seva banda, indica que se sent molt agraït, que fins ara ha estat una grata experiència i que la fundació té molta per donar, integrar i acompanyar a la gent que més ho necessita.  Destaca el bon feedback, la bona relació amb l’equip de treball i l’ambient excel·lent. Ve de coneixements administratius, “és una altra dinàmica és una cosa que no estava acostumat a fer però no està lluny del que sé”. Des de febrer dona suport al Programa d’entrega Social  de la Botiga Amiga de Llul, és el contacte directe amb aquells que necessiten dels seus serveis. El públic es molt divers, amb càrregues emocionals que un no s’imagina. “Per a mi l’atenció al públic és primordial, de 10h a 12h em centro exclusivament a atendre a les persones perquè puguin triar i emportar-se el mobiliari que necessiten”, puntualitza Carlos.

Bona feina equip! La inclusió és la prioritat!

 

Aquesta acció es desenvolupa en col·laboració amb: 

Formació i Treball Resultado de imagen de fons social europeo   Resultado de imagen de soc logo



VEURE TOTES LES NOVETATS