Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible

24 octubre 2021 Notícies

Aquest 2021 Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i com tal, va abanderar la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible. Van ser deu dies, del 14 al 24 d’octubre, on es va cercar aportar a la ciutadania. Des de la Fundació Formació i Treball ens vam sumar a participar en aquests actes amb tres activitats diferents:

  • Vam rebre una visita de 25 alumnes de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera de Sant Ignasi. Aquí van rebre una xerrada impartida pel Miquel Vidal (Coordinador Economia Circular) qui els va introduir en totes les accions que fem des de FiT per la sostenibilitat en tots els nivells i que va acabar reforçant l’Olga Ochoa (responsable del projecte alimentari D’ins) explicant el model del projecte alimentari de D’ins. Després, van poder veure les cuines de la nostra Escola-Restaurant i van visitar els restaurants que tenim al Campus UPC Diagonal-Besòs.

 

  • També vam formar part de l’acció “Recuperem els valors dels aliments” organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. Aquest esdeveniment va tenir lloc al parc de la Barceloneta on es va gaudir d’un àpat de reaprofitament fet per voluntaris per a persones que treballen en diferents projectes que lluiten contra el malbaratament alimentari. En aquesta activitat vam poder explicar el projecte alimentari de la Fundació, així com el model de gestió de la nostra Escola-Restaurant i vam conèixer altres entitats que també busquen fer front a aquesta important lluita.

 

  • I, per últim, en Miquel Vidal (Coordinador d’Economia Circular) va oferir una xerrada a tots aquells alumnes que es troben fent la formació en restauració sobre elsObjectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Van poder conèixer una part  fonamental del projecte alimentari que reforçarà la seva formació.

 

Les tres activitats es troben emmarcades dins del projecte “Cuina sostenible per la inclusió” que ha sigut possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona

 VEURE TOTES LES NOVETATS