Una aliança amb Carrefour que genera feina!

05 juliol 2019 Notícies

Des de Formació i Treball a través del projecte Impulsa’t, apostem per garantir les formacions inclusives, desenvolupant propostes formatives adaptades a la inserció professional i al mercat actual.

En aquesta línia el passat mes de juny Carrefour va fer una xerrada als participants del Programa Làbora i de l’Impulsa’t amb diferents perfils laborals posant en valor el coneixement adquirit i amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest projecte.

Aquesta xerrada col·laborativa va constar de diferents activitats on es va escenificar com es fa la selecció de personal amb unes entrevistes de 10 i 15 minuts a cadascun dels participants. En total van participar unes 14 persones de l’Impulsa’t, i de la resta de programes van assistir 48 persones, que es van presentar als diferents perfils laborals.

Laia Font Corbella, Responsable de Formació i Selecció de Carrefour Barcelona, va ser l’encarregada de la xerrada. Aquesta activitat, en col·laboració amb la cadena multinacional de distribució d’origen francès, pretén millorar el procés d’entrevista laboral. L’empresa ha explicat de quina manera fan la selecció de personal, és a dir, en quins aspectes es fixen i quines són les competències que busquen en les persones. Les dinàmiques van tenir una durada de tres minuts amb una petita presentació de cadascú dels participants. A més es va realitzar una entrevista individual durant cada sessió grupal.

Les entrevistes es van fer amb l’objectiu de realitzar futures contractacions en diferents llocs de treball com personal de caixa i reposició, peixateria, carnisseria, fruiteria i fleca. Els participants van mostrar les seves inquietuds pel que fa als horaris, formacions i posicions de feina, entre d’altres.

L’Impulsa’t és un projecte d’intermediació laboral, que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones participants. Aquest projecte treballa des de dues vessants, per un costat gestiona el tema de la inserció laboral a través de les ofertes que van arribant i les persones que participen. Per altre costat, s’engloben 4 blocs de treball per assolir l’objectiu inicial. En funció del bloc es realitzen diferents activitats, lligades a les necessitats de les persones, el mercat laboral i les empreses.

Entre les activitats que es desenvolupen per millorar la recerca de feina estan la utilització d’apps de recerca, la generació de networking,la realització de roleplayings, la visita de professionals de RRHH i la visualització de vídeos. També es fan activitats per millorar el coneixement de l’entorn laboral i activitats relacionades amb l’empoderament de la persona com la creació d’espais de dones, la millora de les competències transversals i les dinàmiques amb una metodologia gamificada.

Per la seva part Carrefour Espanya amb el seu lema “tots mereixem el millor”, disposen del servei de venda online, i estan molt dirigits a satisfer al client. A més, són una proposta multimarca, que també treballa amb la seva pròpia. Els agrada ser un bon veí, els seus productes són de proximitat i de qualitat, elaborats artesanalment per petits productors, treballats amb afecte i respecte pel medi ambient. “No es ven el mateix producte fresc a Sevilla que a Vic, no tindrà la mateixa sortida”, va destacar Font.

Aquesta organització està en un continu avanç en relació a les formacions dins de l’empresa, posseeixen 54.000 col·laboradors a nivell nacional, fan 2.500 contractes indefinits a l’any i busquen talents que formin part del seu equip, però sobretot busquen actitud. Els llocs que estan oberts son 37 per personal de caixa i reposició, 4 per peixateria, 4 per carnisseria, 8 per fruiteria i 11 per fleca.

La trobada va transcórrer d’una manera participativa i interactiva i va ser de molt interès per tots els assistents.

Amb el suport de:

Resultado de imagen de agbar fundacionVEURE TOTES LES NOVETATS