Joves de Formació en Alternança es converteixen en mestres xocolaters

30 març 2022 Notícies

Joves que pertanyen als projectes Formació en Alternança i No t’aturis van visitar el 25 de març el Museu de la Xocolata de Barcelona. Allà van poder fer l’activitat “Xocolating” que els va convertir per una estona en autèntics mestres xocolaters.

Durant l’activitat, van aprendre a elaborar diferents productes creats amb xocolata: rajoles de xocolata, piruletes de distintes formes, bombons i trufes. Va ser una activitat molt diferent en la que els hi van ensenyar a emprar diferents tècniques per saber com tractar la xocolata per fer aquestes creacions. En acabar el “Xocolating” tothom es va poder emportar les seves creacions a casa. D’aquesta manera van poder arrencar el cap de setmana de la manera més dolça i es van emportar també una formació molt especial.

Formació en Alternança és un projecte adreçat a joves en situació de vulnerabilitat social, derivats per l’Àrea de Suport del Jove de la DGAIA. El projecte té com a objectiu formar-los en l’àmbit laboral de la cuina i aconseguir una regularització laboral, perquè, finalment siguin contractats i puguin millorar la seva qualitat de vida. També reben una formació transversal on treballen a partir de petits projectes, que són liderats pels propis i pròpies joves d’Alternança, amb la finalitat de treballar la seva autonomia personal. I per tancar el cercle, tots i totes les joves del projecte reben acompanyament tutorial i d’inserció laboral, per tal, que el procés de trobar feina i formar-se sigui més fàcil i exitosa.VEURE TOTES LES NOVETATS