«

»

Constitució de Roba Amiga Empresa d’Inserció, S.L.

El dilluns 26 de març es va constituir ROBA AMIGA Empresa d’Inserció, S.L., a partir de la signatura entre la la Fundació Formació i Treball, la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà i Roba Amiga, S.C.C.L., entitats representades pel Sr. Manuel Ribas, el Sr. Miguel Romero y el Sr. Chema Elvira, respectivament.

Aquesta nova empresa s’impulsa amb l’objectiu de gestionar una nova planta de reutilització i reciclatge de residu tèxtil, que està prevista inaugurar a finals d’aquest any 2012. Aquesta instal·lació, que serà pionera a l’estat espanyol, estarà ubicada al polígon industrial ANOIA, de Sant Esteve Sesrovires (Comarca BAIX LLOBREGAT).

ROBA AMIGA farà una inversió d’un milió d’euros i crearà 150 llocs de treball en els propers 5 anys, d’aquests, un 70% seran persones en situació d’exclusió social.

Aquest projecte té el suport del BBVA i ESADE des del vehicle d’inversió MOMENTUM PROJECT, l’Agència de Residus de Catalunya, el Grup INDITEX, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Entitat Metropolitana.
Durant l’any 2013 es processaran 6.000 tones de roba usada, sabates i complements, i es preveu arribar a 12.000 tones l’any 2017. D’aquests un 4% es destina a botigues, un 45% a mercats propis i d’altres països, un 44% és un material potencialment reciclable i el 7% rebuig que ha d’anar a l’abocador.

Aquesta nova planta permetrà seleccionar i preparar tots els productes que comportaran la fabricació de fils, borres i viscoses per a la indústria, d’aquesta forma es reduirà l’abocament de residus des del 51% actual fins a un 7% en els propers anys.
Un altre objectiu important de ROBA AMIGA és el de posar aquesta instal·lació al servei de la indústria tèxtil, per poder reciclar també restes d’estocs que no es poden comercialitzar.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/constitucio-de-roba-amiga-empresa-dinsercio-s-l/

2 comentaris

 1. abdelouahid el emrani

  soy español y estoy buscando el trabajo en roba amiga porfavor mi numero de telifono es 672522632

  1. alexandra

   Buenos días Abdelouahid,

   Desde la Fundación sólo atendemos a personas que vengan derivadas de los diferentes servicios sociales de la zona, así como entidades colaboradoras; por ello te recomendamos que te pongas en contacto con los servicios sociales más cercanos a tu domicilio y ellos te derivarán a la entidad más cercana a ti.

   Gracias por avanzado,
   Saludos,

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.