«

»

El “VALOR SOCIAL” de la Fundació arriba als 16,5 milions d’Euros

Ahir més d’un centenar de persones van assistir a la presentació de l’Análisis del valor social de la Fundación Formació i Treball. Una aproximación monetaria al cálculo del valor social al Cercle d’Economia de Barcelona.

Durant l’obertura de l’acte, Antón Costas, president del Cercle d’Economia, va posar en valor la importància de mesurar els resultats utilitzant la frase “que todo lo que se mide mejora y lo que se no mide empeora”. Una sentència que proposa mesurar i avaluar els resultats presentats pel director de l’organització, Albert Alberich, qui fent balanç de l’activitat desenvolupada aquest últim any manifestava que “el alcance de estos indicadores no hubiera sido posible sin la complicidad de nuestros aliados”, referint-se amb això als diferents agents públics i privats que donen suport i co-creen la tasca social de la organització.

Així mateix, a través de Xavier Carbonell (director) i Silvia Ayuso (directora acadèmica), va quedar reflectida la trajectòria amb la que compta la Càtedra MANGO de RSC de l’ESCI, fundada l’any 2006, en l’estudi sobre el coneixement de la Responsabilitat Social Corporativa, així com en l’anàlisi de la sostenibilitat de l’activitat econòmica i empresarial.

Les xifres de la Fundació Formació i Treball

El Dr. José Luís Retolaza i el Dr. Pablo Sánchez, seguint la metodologia desenvolupada per Retolaza (Deusto Business School. Global Center for Sustainable Business), van ser els responsables de posar veu a l’estudi d’anàlisi, en el que també han participat Pep Tarifa, Maite Ruiz-Roqueñi, Leire San-José i Silvia Ayuso. En aquest, es plasma el desenvolupament del sistema de comptabilitat social aplicat al cas de la Fundació Formació i Treball.

En l’estudi es defineixen com a principals grups d’interès de Formació i Treball, entre d’altres, els usuaris i usuàries als que la fundació atén, els clients que contracten els serveis que desenvolupa l’entitat mitjançant la seva empresa d’inserció, i les empreses i entitats col·laboradores, així com el seu equip, format per voluntaris i treballadors.

Agents, els impactes dels quals, mecanismes i extensió de beneficis que genera la Fundació, s’avaluen qualitativament. Així mateix, el present estudi quantifica el valor percebut a través d’indicadors i proxies (aproximacions financeres) amb l’objectiu de monetitzar el valor generat sobre els grups d’interès esmentats.

La metodologia utilitzada possibilita conèixer el valor percebut per l’actuació de la Fundació per a cadascun d’aquests grups d’interès. A partir d’aquí es determinen un conjunt de variables i tipologies de valor que donen com a resultat un valor social integrat de 16.680.608,5€, per a la totalitat de l’acció desenvolupada per la Fundació durant l’any 2013.

Un resultat que permet comprendre com el mesurament de l’impacte social converteix aquest anàlisi en una eina essencial que posa de relleu el retorn que ofereix la Fundació Formació i Treball a la societat. El repte futur és aplicar aquest anàlisi tant a la resta d’entitats del tercer sector com a les empreses mercantils.

L’informe complet de l’estudi és accessible a:
http://mango.esci.es/assets/Uploads/Documentos-de-trabajo/Documento-de-trabajo-22Valor-social-FiT.pdf

Per a més informació:

Alexandra González

alexandra@formacioitreball.org – 608 66 36 53

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/el-valor-social-de-la-fundacio-arriba-als-165-milions-deuros/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.