«

»

Vueling recull més de 2.800 kilos de roba dirigits a col·lectius en risc d’exclusió

»Aquesta recollida solidària s’ha realitzat a nivell estatal i ha comptat amb la participació de 12 bases aèries.

»El material donat en aquesta primera acció es dedicarà íntegrament al projecte social que gestiona Formació i Treball, la Fundació amiga.

Des d’inicis d’any, Vueling, al costat de Formació i Treball “la Fundació amiga”, va posar en marxa una acció solidària de recollida de roba d’uniformitat entre els seus més de 2.000 auxiliars de vol. Per aquesta acció, amb motiu de l’estrena d’un nou uniforme dels tripulants auxiliars de la companyia, es va sol·licitar als tripulants que recopilessin i donessin les peces dels seus antics uniformes (camises, pantalons, americanes, faldilles, jerseis, corbates … ) i que les dipositessin en els contenidors ubicats a les oficines centrals del Prat de Llobregat, o bé a la seu parroquial més propera a les bases aèries de la resta de l’Estat (València, Alacant, Màlaga, Sevilla, Tenerife, las Palmas, Madrid, Bilbao, Oviedo, La Corunya, Santiago de Compostel·la i Palma de Mallorca).

La resposta dels treballadors ha estat un èxit, aconseguint un total de 2.870,50kg de roba en perfecte estat per a la seva reutilització. La roba, un cop recollida, s’ha dirigit a la planta de tractament que gestiona la mateixa ONG a Sant Esteve Sesrovires, per a la seva classificació, segons estat i tipologia, i la seva posterior distribució a: Programes d’Entrega Social dirigits a famílies en risc d’ exclusió social o bé venda a través de la xarxa d’establiments “Botiga Amiga“. Gràcies a aquests programes de lliurament d’aliments, roba i mobiliari, en l’últim any, la Fundació ha pogut donar assistència a 5.640 famílies.

Botiga Amiga: la teva roba es converteix en una oportunitat

El projecte de roba solidari, a través de la gestió de les seves botigues “Botiga Amiga” permet donar feina a més de 110 persones en risc d’exclusió social a Catalunya, les quals, durant la seva contractació, a més de gestionar el procés de recuperació tèxtil, també fan itineraris de formació i acompanyament a la inserció laboral. El 2015, l’acció social desenvolupada per Formació i Treball va aconseguir donar feina a 763 persones.

Vueling (https://www.vueling.com/ca) va néixer el juliol de 2004 amb una flota de dos Airbus A320, quatre rutes i l’objectiu d’oferir un excel·lent servei al client a preus competitius. Dotze anys més tard, la companyia opera més de 400 rutes en més de 162 destinacions d’Europa, Orient Pròxim i Àfrica, i compta amb una flota de més de 100 avions basats en 23 aeroports. En línia de ser una companyia socialment responsable i compromesa, Vueling també col·labora amb iniciatives en favor de la infància i amb organitzacions de suport a les persones més vulnerables del nostre entorn.

Fundació Formació i Treball (http://www.formacioitreball.org/) és una entitat promoguda el 1992 per Càritas Diocesana de Barcelona que treballa per una societat més inclusiva, justa i solidària a Barcelona i Tarragona. Per assolir aquest objectiu, la Fundació crea iniciatives socials que li permeten generar oportunitats laborals i formatives per a la inclusió social de persones en situació de risc d’exclusió social; i al seu torn, gestionar i dignificar el Programa d’Entrega Social dirigit a famílies amb escassos recursos econòmics.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/vueling-recull-mes-de-2-800-quilos-de-roba-dirigits-a-col%c2%b7lectius-en-risc-dexclusio/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.