«

»

reCULTURA a la 17a Mostra d’Associacions de la Mercè

CÀRITAS i FORMACIÓ I TREBALL, una vegada més juntes, aposten per la formació i inserció laboral de les persones, aquest cop a través de l’aprofitament i valorització del residu tèxtil i industrial procedent del material en desús que arriben a la Fundació. 

És en aquest context on us presentem reCULTURA, un projecte que vol aprofundir en la cultura del reciclatge, de l’intercanvi i de l’emprenedoria.

La MOSTRA D’ASSOCIACIONS DE LA MERCÈ 2012 serà una bona oportunitat per presentar els primers fruits de la feina realitzada en aquest àmbit:

La transformació com a via d’aprofitament de materials per dotar-los d’un nou ús

És aquí on encaixen les propostes de la Fiona, la Patrícia i en Juan, tres dissenyadors que aposten per la creació d’objectes i materials a partir de materials que estaven destinats a l’abocador. Demostrant, una vegada més, que els objectes com les persones sempre ens podem “reinventar”, només cal que algú ens miri o composi d’una manera diferent.

Reciclatge i valorització de peces malmeses que a partir d’aquesta mirada diferent es transformen en noves composicions de roba o atorgant-les funcionalitats totalment diferents.
A la Mostra presentarem per a la seva venda, un sorprenent assortiment de peces dissenyades seguint els paràmetres abans indicats.

L’autoocupació com a cultura d’emprenedors

Tots tres dissenyadors tenen el seu propi projecte en marxa. Volem destacar en aquest punt la presència de la Patrícia, que està en l’inici de la seva trajectòria com a emprenedora. La Patricia és una noia que va arribar a la Fundació com a usuària d’un itinerari de recerca feina, buscant assessorament i suport, fet pel que varem treballar el seu diagnòstic ocupacional i les accions pròpies de formació i d’inserció. Enllestides aquestes fases, va ser contractada dins de l’Entitat com a administrativa, professió que combinava amb les seves activitats com a dissenyadora -treball que fins al moment només havia estat un hobby-. I va ser en aquesta segona etapa, quan la Patrícia, gràcies al recolzament de la Fundació va donar l’empenta necessària per tal de generar l’activitat productiva pròpia com a futur negoci.

 

La MOSTRA MERCÈ 2012, serà una bona prova per valorar les possibilitats que atorga el mercat a la producció dels tres creadors. CÀRITAS i la FUNDACIÓ aposten per les seves trajectòries, donant suport a la creació del seu negoci autònom, a la potenciació de la seva pròpia marca i a la creació de nous llocs de treball per als col·lectius als quals ens dirigim: treballadors que desenvoluparan la producció seriada dels productes dissenyats per la Fiona, la Patrícia i en Juan.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.formacioitreball.org/recultura-a-la-17a-mostra-dassociacions-de-la-merce/

Leave a Reply

El teu email mai es publicarà.